Нове свято знаходить відгук у душах

Цей день був забарвлений у кольори державних прапорів Російської Федерації та Придністровської Молдавської Республіки. Першими це помітили кам’янчани, які поспішали на роботу. Побачивши банер зі стилізованими триколором і придністровським прапором, багато хто знаходив хвилинку, щоб залишити на синіх, білих, червоних і зелених сердечках побажання миру, процвітання, згуртованості між нашими народами.

Акція «Ми разом!» знайшла продовження і в дитячих малюнках. На них було зображено не лише державні символи рідного Придністров’я та братньої Росії, а і традиції численних народів, що населяють наші країни. Ось Святки, а поруч – гуляння на Масляну та Купальська ніч…

Широкий хоровод немов зійшов з однієї картини в зал, де відбувався районний етап Фестивалю російської культури. Потім юних артистів закружляла запальна «Молдовеняска», немов підкресливши спільну багатовікову історію Росії та Придністров’я.

«Народна єдність – гарантія життєздатності держав. Особливо таких, як Росія, де проживає багато національностей. Усі вони розмовляють різними мовами, дбайливо зберігають свої традиції та звичаї. Але, станься біда, дружно стають на захист Батьківщини. Міжнаціональна згода, яку ми зберегли в 1990-х, – наріжний камінь і у фундаменті придністровської державності. Вона – запорука подальшого розвитку республіки. Тому День народної єдності ввійшов і до календаря придністровських свят», – зазначила, вітаючи учасників фестивалю, заступник глави держадміністрації району та міста Галина Трублаєвич.

У рамках акції лунали пісні про Придністров’я, створені членами музичної групи «ДЕО», та вірші місцевих поетів про рідний край. Дорослі й діти завзято танцювали та співали, підбадьорені оплесками глядачів. У залі панувала атмосфера, яка підтверджувала: нове свято знаходить відгук у душах.

Тетяна   ГРИЦЮК.