Сила в єдності

У Дубоссарах відзначили свято – День народної єдності. Свято, яке об’єднує людей всіх національностей. Цій події присвятили багато культурних заходів: виставки, музичні вечори та концерти. Фестиваль російської культури «Ми разом» відбувся у Палаці дитячої та юнацької творчості. Перед жителями та гостями міста виступали зразкові колективи ПДЮТ, а також вокалісти й народні ансамблі районного Управління культури. Насолоджувалися народною творчістю жителі різних професій, віків і національностей. На святі були присутні понад 300 городян. Усіх їх пов’язують із Російською Федерацією особливі узи.

Керівник Дубоссарського ансамблю російської пісні «Русские узоры» Тетяна Ричагова родом із Росії. У Придністров’ї живе і займається улюбленою справою вже багато років. Нещодавно її призначили керівником колективу, який понад два десятиріччя представляє російське мистецтво. Зізнається, до Дня народної єдності підготували особливу концертну програму. Адже це свято об’єднує всі народи, які мешкають на придністровській землі, й є одним з найголовніших у нашій країні.

«Це свято моєї Батьківщини. Наш репертуар ми намагалися зробити найбільш різноманітним, включили в нього і ліричні пісні, й веселі композиції. Такі концерти дуже потрібні, адже ми повинні знати свою культуру, шанувати й пам’ятати її джерела», – підкреслила Тетяна.

Цього дня на адресу дубоссарців лунали привітання зі святом від Посольства Російської Федерації в РМ та Союзу російських товариств Придністров’я. Голова Дубоссарського товариства «Вітчизна» Зінаїда Кіборт поздоровила всіх зі святом і зазначила, що в нашій республіці, як і в Росії, проживає багато народів у дружбі й мирі.

«На концерті всі побачили чудове виконання російської пісні. Хочу побажати всім здоров’я, а нашим талантам – творчих успіхів і всього найкращого», – зазначила Зінаїда Кіборт. Голова Дубоссарського товариства російської культури вручила всім учасникам фестивалю грамоти й солодкі подарунки.

Любов   ПОЛОНСЬКА.