Турнір з міні-футболу

У Бендерах все більше молоді віддає перевагу здоровому способу життя. За участю дворових команд у місті відбувся турнір з міні-футболу.

Підготовка й організація змагань велася заздалегідь під патронажем депутата Верховної Ради ПМР Олега Петрика. Спортивний захід відбувся на стадіоні Бендерського педагогічного коледжу. Молодь мікрорайону Борисівка теж активно підтримала ініціативу депутата. Похвально, що юнаки та дівчата дотримуються здорового способу життя й активно виступають за його пропаганду і поширення в молодіжному середовищі.

До організації турніру залучилося Управління культури та спорту місцевої держадміністрації. Заявки на участь у футбольних баталіях подали 9 дворових футбольних команд. Організатори змагань поділили їх за трьома віковими групами: середня (12 – 16 років); старша (16 років і старші) і група «Б» (дорослі). У відвертій запеклій спортивній боротьбі під оплески десятків уболівальників юнаки змагалися мужньо, технічно й азартно. Інколи спортивні зіткнення бомбардирів і захисників закінчувалися порушенням правил. У таких випадках судді Василь Єрмашкін, Максим Дем’ян та Микола Будчан чітко фіксували порушення і призначали штрафний удар.

Турнір провели за круговою системою, згідно з якою кожен його учасник грає з усіма іншими учасниками (кожен грає з кожним). У середній віковій групі перше місце посіла команда «Південь-2». Найкращим гравцем було визнано Юліана Жупанова, який забив у ворота суперників чотири голи.

Особливістю турніру стало те, що старша вікова група і група «Б» у ході футбольних баталій виявили найкращих гравців. Перше місце розіграли переможці – команди «Надія» та «Світлячок». У фінальному поєдинку в гострих, безкомпромісних атаках перемогу здобула команда «Світлячок». Справжнім відкриттям футбольного турніру став бомбардир, капітан команди Дмитро Овчинников, на рахунку якого 9 забитих м’ячів.

Відкриваючи офіційну процедуру нагородження кращих команд і футболістів, спонсор і організатор спортивного заходу депутат Верховної Ради ПМР від Борисівського виборчого округу Олег Петрик зазначив, що такі спортивні змагання об’єднують не лише молодь, а й усіх людей. «Міні-футбол – це гра, яка відрізняється своєю простотою, доступністю та емоціональністю. Міні-футбол є найкращим видом спорту для залучення молодого покоління до регулярних занять спортом, підвищення рівня загартованості й витривалості молоді, пропаганди здорового способу життя та фізичного розвитку», – констатував народний обранець.

Присутні подякували організаторам змагань, а ті пообіцяли, що турнір з міні-футболу стане щорічним традиційним спортивним святом.

Команди-переможці та найкращі футболісти турніру були нагороджені медалями й цінними подарунками.

Петро   ТЕСЛЕНКО.