Це підприємство стало для нас рідним

Провідне підприємство видавничої справи Придністров’я, друкарня «Типар» вже 120 років працює на благо суспільства, сприяє упровадженню в життя будь-яких задумів своїх клієнтів. Бюлетені, рекламні картки, книжки, брошури, листівки, плакати – усю цю та ще багато іншої продукції здатна виробляти установа, яка минулого тижня відзначила великий ювілей.

Урочистий захід, присвячений Дню народження друкарні, зібрав 20 вересня у святковій залі Палацу Республіки працівників кількох поколінь, а також керівництво міста та представників органів влади Придністров’я. Вони згадували історію підприємства, яка тісно переплетена з історією міста і країни. Свій початок вона бере з далекого 1898 року, коли глава Тирасполя у власному будинку та на власні кошти відкрив невелике друкарське виробництво. За роки функціонування установа зазнала чимало змін, пережила досить важливі для людства події.

Тут друкувалися відомі радянські газети, книжково-журнальна продукція, етикетки для заводів всесоюзного значення. Нині ЗАТ «Типар» допомагає реалізовувати громадянам свої права: саме тут друкуються бланки, листівки та всі необхідні документи для організації й проведення виборів керівництва держави.

З важливою датою всіх співробітників підприємства-ювіляра привітала директор Наталя Дурбала: «Друкарня завжди росла і розвивалася в ногу з часом, гідно переживала складні часи. 2014 року здійснено модернізацію виробництва. Нові технології та комп’ютеризація процесів друку в сукупності з досвідом, накопиченим за довгі роки, дає нам можливість говорити про справжню зрілість підприємства і колективу. Це заслуга тих, хто самовіддано працював на підприємстві та працює донині, хто закоханий у свою справу, хто ставиться до роботи ревно і серйозно, хто віддає їй душу, розум, час і всього себе – це люди, що тут працюють». Співробітників установи відзначили державними нагородами та листами подяки за високий професіоналізм і сумління в роботі.

Довгий шлях (від одного друкарського верстата, який обслуговували п’ять-шість робітників, до виробництва XXI століття з новітнім обладнанням і колективом понад 50 людей) пройшла друкарня «Типар» за 120 років своєї діяльності. Ми впевнені, що це тільки початок, а попереду – ще багато досягнень.

Світлана   ОДЕСЬКА.