«Носити погони» – це мрія, яка може здійснитися

Найбільше щастя для кожного з нас – відчувати, що ти потрібен оточенню. Такі погляди й поривання характерні, зокрема, для всіх, хто стоїть на варті правопорядку. Тому люди, які обрали професію міліціонера, працюють саме так, щоб захищати справедливість, боротися з різними виявами зла, охороняти життя і спокій співвітчизників. Багато юнаків та дівчат з дитинства мріють служити справедливості, допомагати людям у пошуках істини, берегти їхній спокій. Юнацька мрія «носити погони» здійснилася і в нашого співрозмовника – дільничного інспектора міліції Григоріопольського РВВС старшого лейтенанта міліції Ігоря Бронівщука.

Ігор народився в селі Нова Погребя Дубоссарського району. 2012 року, після закінчення Тираспольського юридичного інституту імені М. Кутузова, був призначений на посаду дільничного інспектора адміністративних дільниць сіл Гиртоп, Глине та Маяк.

Років йому трохи за тридцять. Коротка стрижка, добродушне обличчя та уважні очі з лукавинкою. Мабуть, оцей проникливий погляд і допомагає Ігореві Миколайовичу в його важкій, але благородній місії – приходити на допомогу людям. Вірять вони йому і йдуть до дільничного зі своїми бідами і проблемами, а іноді просто по мудру пораду та добре слово. Ідуть, бо твердо знають: не може дільничний не відгукнутися на людське горе, не може сховатися за стіною байдужості, коли чужа кривда тривожно б’ється в його серці. «Права я такого не маю – залишатися осторонь», – пояснює офіцер. І ці слова вже викликають довіру та повагу до нього.

Його професійний стаж – понад 5 років, і за цей період він набув навичок слідчого, охоронця, постового та психолога в одній особі. Скрізь він встигає: і сімейного бешкетника зупинити, і колишнього засудженого провідати, і хулігана приструнити. Нелегкий хліб дільничного, багато чого довелося побачити й пережити за роки служби, та найголовніше – зберегти віру в людей. «Дільничний – це ж не тільки страж порядку, а, насамперед, вихователь, педагог і друг, і наше головне завдання – не суворо карати, а вчити людей і допомагати їм. На жаль, іноді нам бракує часу на всіх та на все. Та найголовнішим залишається профілактика злочинів і правопорушень. Адже набагато краще не зловити злочинця, а зробити все можливе, щоб людина не переступила закон. Велику увага в цій роботі приділяємо неблагополучним та проблемним сім’ям. З цією метою проводимо операції «Підліток» та «Квадрат», – пояснює Ігор Миколайович.

Своє звання «дільничного інспектора» він носить гідно та з гордістю, бо в його серці назавжди поселилася вірність міліцейській присязі та поклик серця прийти на допомогу людям. А завтра на нього знов чекає робота на дільниці. І знову наше життя він буде робити кращим, саме так розуміючи своє нелегке міліцейське щастя.

Світлана   КОНДРОВА.