Якщо вирішувати проблеми, то по-діловому

На порядку денному зустрічі Олександра Мартинова з керівниками організацій інвалідів Придністров’я розглядалися питання, що стосуються повсякденного життя людей з обмеженими можливостями.

Голова Уряду нагадав про те, що «Рік рівних можливостей» триває, відзначив усталеність подібних зустрічей, що сприяє швидкому виявленню проблем, які не вирішуються, та впливають на хід та якість їх виконання надалі.

Заступник Голови Уряду Олексій Цуркан розповів, що зроблено з часу останньої такої зустрічі на майданчику Уряду.

Так, державні адміністрації Тирасполя та Бендер тримають під контролем організацію звукового сповіщення зупинок і маршрутів у міському громадському транспорті. Нові тролейбуси мають такі пристрої, а старі планується обладнати в рамках програми розвитку електротранспорту.

Мінекономрозвитку спільно з державними адміністраціями виконують липневу постанову Уряду щодо створення безбар’єрного середовища, а саме відповідно до плану-графіка в середньостроковій перспективі мають облаштувати пішохідні переходи.

«У нас була нарада, на якій ми визначили конкретні перехрестя в містах і районах, що обов’язково мають бути відповідно обладнані, приведені до належного стану. Програма передбачена на 3–4 роки», – розповів Олексій Цуркан. Роботи планується профінансувати з Дорожнього фонду.

Про організацію літнього оздоровчого відпочинку дітей-інвалідів повідомила голова громадського об’єднання «Тираспольська Асоціація сімей дітей-інвалідів» Лариса Горбатенко. Держава цього року вперше виділила на ці цілі кошти в розмірі 311 тисяч рублів. За розрахунками, путівками на море могли скористатися 100 дітей та 27 осіб, що їх супроводжують. Але по факту, завдяки спонсорській допомозі, на оздоровлення виїхали 164 людини. Це було для них справжнє свято, оскільки більшість дітей побачили море вперше.

Говорили про будівництво пандуса в театрі драми і комедії ім. Н. С. Аронецької, інклюзивну освіту тощо. Голова Уряду поставив завдання вести чітку перевірку виконання урядових доручень і розпоряджень.

Юлія   ПОНОМАРЕНКО.