Визначені кращі юні легкоатлети регіону

Уже вдесяте новий навчальний рік для юних легкоатлетів регіону розпочинається з турніру в Кам’янці. Його міжнародний статус був очевидним ще на підході до стадіону «Октомбрие». На паркувальному майданчику розташувалися автобуси з придністровськими та міжнародними номерами. І на параді поряд із придністровськими легкоатлетами крокували команди з Чорноморська (Україна), Бєльць, Дрокії, Кишинева, Оргєєва (Молдова).

Час проведення турніру його засновником (колективом Кам’янської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву) був вибраний не випадково. Вересневі змагання показують, для кого спорт – справа всього життя. На цьому турнірі відразу видно, хто з вихованців секцій і в пору літніх канікул регулярно тренувався, старанно працював над підвищенням своєї спортивної майстерності. Ці легкоатлети упевнено перемагають суперників на бігових доріжках і майданчиках для стрибків, у секторах для метання. Їхня наполеглива робота над собою викликає пошану не лише тренерів і суддів: за них уболіває вся команда, скандуючи імена та слова підтримки; їхні результати навіть суперники зустрічають оплесками.

Саме така дружня атмосфера, попри азарт змагань, панувала на стадіоні упродовж декількох годин, поки понад 340 учасників турніру віком від 10 до 17 років боролися за перемогу в метанні диска та штовханні ядра, в бігові на різні дистанції, в стрибках у довжину. Найбільшу кількість медалей різної гідності (27) завоювала команда з Кишинева. Друге місце розділили господарі та легкоатлети з Тирасполя. У кожної команди – по 24 медалі. По 10 нагород завоювали бендерчани та рибничани.

Спеціальними призами відзначені григоріопольчанка Катерина Пушкаренко і кам’янчанин Ренат Антоній. Вони стали переможцями у штовханні ядра та метанні диска, показавши в обох дисциплінах найвищі результати турніру.

Підбиваючи підсумки змагань, директор Кам’янської СДЮШОР Юрій Греков сказав: «Із 24 медалей наших вихованців 10 – золоті. Це найвищий результат турніру. Вагомий внесок у його завоювання зробили вихованці заслуженого тренера ПМР Василя Лисого. Вони поповнили загальнокомандну скарбничку 18-ма медалями, 10 із яких – найвищої гідності. Крім Рената Антонія, нагородженого спеціальним призом, перемогу відразу у двох дисциплінах – метанні диска та штовханні ядра – здобули Денис Кутковецький і Павло Перфілов. Разом з Ольгою Штирбою (кращий результат на стометрівці) та Ганною Чеколтан (перемога в забігові на 400 метрів) вони стали гордістю Кам’янської спортшколи. Серед призерів турніру також є бігуни на короткі та середні дистанції, яких підготували тренери Олександр Макидон, Василь Булгак, Микола Буруян».

Майстерність наставників і наполеглива праця легкоатлетів – ось складові успіху в спорті. Турнір, який щойно відбувся в Кам’янці, ще раз підтвердив високий рівень тренерської роботи та наявність талановитого молодого покоління, мотивованого серйозно розвивати свої здібності.

Ніна   ПАНАЇДА.