На захисті безпеки держави

4 листопада у військових частинах Міністерства державної безпеки провели день відчинених дверей, присвячений 100-річчю від дня утворення вітчизняних органів безпеки.

Цього дня були організовані показові виступи прикордонників і співробітників спецпідрозділів. Так, військовослужбовці прикордонного загону за допомогою службових собак продемонстрували затримку порушника державного кордону. Представники Окремого резервного прикордонного козацького полку продемонстрували віртуозне володіння традиційною козацькою зброєю – шашкою.

Далі були показані елементи захисту військовослужбовців від нападу ворогів з холодною та вогнепальною зброєю, дії спецпризначенців в умовах, наближених до бойових.

Була організована виставка зразків зброї та бойової техніки підрозділів. Це викликало великий інтерес дорослих та дітей, вони могли розібрати автомат, потримати в руках зброю і спеціальні засоби самооборони. Побачивши особливості й важливість цієї військової служби, деякі юні придністровці обрали  для себе цю важливу професію – захищати Батьківщину.

Для гостей була розгорнута польова кухня, де можна було пригоститися справжньою солдатською кашею і зігрітися ароматним чаєм.

Володимир   ДАНИЛОВ.