Підприємство з новими перспективами

Машинобудівники відзначили професійне свято. Вшанувати професіоналів і ветеранів галузі прибули гості та керівництво держави. На урочистих зборах Науково-виробничого закритого акціонерного товариства (НВ ЗАТ) «Электромаш» поздоровили досвідчених працівників виробництва, кращим вручили державні нагороди.

У присутності Президента ПМР Вадима Красносельського, представників органів державної влади та управління республіки, а також гостей – керівників машинобудівних підприємств Росії, Білорусі та України, що також прибули привітати колег з професійним святом, генеральний директор НВ ЗАТ «Электромаш» Володимир Трандасір коротко змалював умови, в яких доводиться нині працювати. Але у свято більше говорили про позитивне: про те, що завод поступово повертає втрачені колись позиції, відновлює порушені зв’язки й розширює географію збуту своєї продукції. «Обсяги зростають, десь ми повертаємося на раніше втрачені ринки, десь з’являються нові, в тому числі й екзотичні. Нашу продукцію знають і люблять, багато експлуатаційників пам’ятають її та сподіваються, що вона залишилась якісною, якою й була раніше. За останні сім років ми постачали електротехнічні машини майже в 40 країн світу. Попри всі перешкоди й труднощі, колектив оптимізму не втрачає. Якщо збережемо ринки, імідж заводу як надійного постачальника якісної продукції, впевнений, що й усі труднощі теж минуть», – наголосив генеральний директор підприємства, що відроджується.

З професійним святом машинобудівників республіки привітав Глава держави: «У 1959 році, на момент заснування заводу, було відкрито ще 11 таких виробництв. Нині на повну потужність працює тільки НВ ЗАТ «Электромаш» – завод з багатою історією, згуртованим колективом і перспективами». За словами Президента, особлива роль в історії виробничої установи відіграли ветерани «Електромашу». «Люди – це основа всього, головне надбання нашої держави. Хочу особливо відзначити трудівників, які створили основу вашого підприємства і зможуть передати новому поколінню накопичений досвід. Машини, сучасні технології не мають цінності без людей. Саме завдяки людям живе й розвивається нині республіка: зростає імпорт та експорт, засновуються нові виробництва, а також робочі місця. Держава не залишиться осторонь. Ми всі живемо в одній великій придністровській сім’ї, тому долати труднощі й радіти перемогам будемо разом», – зазначив Вадим Красносельський.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм і з нагоди професійного свята – Дня працівника машинобудівної, металообробної та електротехнічної галузей промисловості орденом «Трудова слава» нагородили Юрія Дідурчика, медаллю «За трудову доблесть» – Івана Тиханського, медаллю «За відмінну працю» – Катерину Бабій та інших працівників і ветеранів галузі.

Науково-виробниче підприємство має партнерів, з якими співпрацює вже не один десяток років. Серед них є ТОВ «Транснефтьэнерго». «Ми як компанія завжди розраховуємо тільки на довгострокове співробітництво. НВ ЗАТ «Электромаш» – це завод з історією, з багаторічним ринковим досвідом, з великим, колосальним людським капіталом. Виробник має досить стабільні, хороші перспективи, я вважаю, що співпраця розширятиметься й розвиватиметься», – прокоментував ділові відносини між партнерами генеральний директор ТОВ «Транснефтьэнерго». Сергій Ємельянов.

Цього року до професійного свята приурочили відкриття музею підприємства, яке веде свою історію з 1959 року. В експозиції представлені фотографії, зразки продукції, нагороди, якими в різні роки було відзначене НВ ЗАТ «Электромаш». «Архівна робота на заводі багато років не велася, колись зібрані та нинішні експонати зберігалися в різних місцях, а коли розпочалася робота зі створення музею, відгукнулося багато людей. Вони приносили предмети, пов’язані з їхньою працею та життям, що стали історією заводу. І вже тоді нам стало зрозуміло, що це тільки початок», – розповів Володимир Трандасір.

Поступово на заводі розв’язують кадрові питання. Завдяки спеціальній програмі, прийняли на роботу майже 80 молодих фахівців. З початком листопада стартує проект з дуальної освіти, в результаті чого на заводі сподіваються вже через півроку поповнити штат новими працівниками.

Анастасія   КАЛІОН.
Фото прес-служби Президента