У «Спадкоємців Перемоги» є перспективи

У вересні на базі оздоровчого комплексу «Дністровські зорі» відбувся військово-патріотичний зліт «Спадкоємці Перемоги», який зібрав кілька сотень молодих придністровців, серед яких були кадети, суворовці, учасники юнармійських загонів. На сьогодні  однойменний рух зареєстрований і вже відбувається процедура юридичного оформлення відповідних документів.

Про це повідомив лідеру «Спадкоємців Перемоги» Вадиму Красносельському керівник руху Ігор Буга, який зазначив, що організатори зробили певні висновки, обґрунтували питання підготовки чергових заходів: «Зліт необхідно проводити протягом чотирьох, а не трьох, як цього разу, днів. Так у юнаків буде більше часу для занять військовими дисциплінами, фізичною підготовкою. Учасникам легше буде адаптуватися в польових умовах». Він додав, що проведення зльоту довело необхідність наповнення новим змістом військово-спортивного конкурсу «Юний патріот Придністров’я», а також відродження популярних за радянських часів молодіжних конкурсів типу «Нумо, хлопці» й «Нумо, дівчата».

Своїм баченням того, в якому напрямку має розвиватися військово-патріотичний рух, поділився Вадим Красносельський і визнав доцільним проведення «роботи над помилками»: «Усе було досить організовано, але деякі моменти потребують доопрацювання. Для цього необхідно вислухати думки керівників усіх загонів». Президент упевнений у тому, що зліт повинен стати традиційним. Він вважає, що місце проведення теж не варто міняти. «Оздоровчий комплекс може стати штаб-квартирою «Спадкоємців Перемоги». Рух повинен мати й інші атрибути, такі як, наприклад, власний прапор», – зазначив Глава держави.

У бесіді з Ігорем Бугою Вадим Красносельський констатував, що головна мета, поставлена перед організаторами зльоту, досягнута: «Юнаки змогли не тільки спробувати свої сили в спорті та військовій справі, а й доторкнутися до історії краю зі славними військовими традиціями наших предків». Вадим Красносельський звернув увагу співрозмовника на те, що учасники руху «Спадкоємці Перемоги» можуть зробити вагомий внесок у розроблення програми патріотичного виховання учнів. «Спілкування захисників Придністров’я з молоддю має відбуватися на постійній основі з метою формування ідеології, в основі якої – любов до Батьківщини», – упевнено заявив лідер руху «Спадкоємці Перемоги».

Ганна   ЛАЗАРЕНКО.
Фото прес-служби Президента