І у вас, і у нас хай все буде гаразд!

У селі Володимирівка Слободзейського району відбулося храмове свято. Відзначити 107-у річницю заснування села прибули почесні гості: депутат ВР ПМР Сергій Васильєв і депутат Слободзейської районної Ради Василь Чорнобай. Їх зустрічав господар села – глава Володимирівської сільської адміністрації Віталій Бєлий. Не залишилися осторонь і працівники ДУ «Приднестровская газета», які традиційно відвідують храмові свята по всій республіці та пропонують передплатити республіканські друковані періодичні видання – газети «Гомін», «Адевэрул Нистрян» та «Приднестровье.

Урочистості відбулися на невеличкому майданчику біля сільського Будинку культури. Виступаючи перед односельцями, Віталій Бєлий назвав цей радісний сонячний день святом кожного мешканця, привітав усіх, хто з повагою ставиться до своєї культури, до історії рідного краю, своєї малої вітчизни. «У кожної людини є таке місце, де на неї очікує рідна домівка, дорогі серцю люди. Для кожного з нас батьківська земля назавжди залишається тією тихою гаванню, де можна знайти притулок у будь-яку пору і час. Ми витерпіли чимало на своєму життєвому шляху. Нині ми є свідками того, як з року в рік кращає наше село».

Дійсно, Володимирівка, де загалом проживають 1 200 людей, майже повністю газифікована, немає проблем із водопостачанням, освітлені сільські вулиці,  в середній школі навчається 120 учнів, а дитячий садочок «Ясне сонечко» відвідують 50 малюків. Сподіваються селяни на ремонт свого Будинку культури. Його, за словами глави сільської адміністрації, включено до  державної програми Фонду капітальних вкладень на 2019 рік.

Теплі та проникливі слова лунали й від високих гостей. Василь Чорнобай зачитав Вітальний адрес від глави держадміністрації міста Слободзеї та Слободзейського району й від районної Ради народних депутатів, а Сергій Васильєв щиро зізнався, що спілкування з дружніми та гостинними жителями села завжди його радує.

Своє село люди дуже люблять, вони працьовиті й охочі до будь-якої роботи. Кожен намагається упорядкувати територію біля своєї садиби. Тому Володимирівка завжди має доглянутий вигляд. Але переважна більшість нинішніх жителів села – пенсіонери, яких тут 67 %.Трохи молодші навчають школярів, виховують дітей у садочку. Дехто зайнятий на сільськогосподарських роботах.

До свята готувалися всім селом. Квітникарка-аматор Людмила Бондаренко прикрасила майданчик  букетами різнокольорових хризантем.

Вихователі дитячого садочка під керівництвом завідувачки Наталі Емомової показали свою майстерність у виготовленні різноманітного посуду з макаронів.

«Майстром виноградних справ» називають селяни свого земляка, виноградаря Сергія Палейчука. У бесіді з нашим кореспондентом чоловік розповів: «У березні наступного року мені виповниться 80 років,  а 60 із них я присвятив виноградарству. Нині маю понад 200 сортів».  Не без гордості пан Сергій каже, що є кращим виноградарем Придністров’я. На виставці в Кишиневі він посів друге місце, нагороджений почесним кубком і медаллю.

Не цуралися того дня жителі села й передплати: наступного року у вісім сільських осель надходитиме газета «Гомін».  Кількість любителів читання газет поповнилася. Кожен передплатник може виграти цікавий приз у безпрограшній лотереї. Храмове свято у Володимирівці вдалося на славу. У того, хто відвідав його, упевнені, залишилися незабутні враження.

Юлія   ПОНОМАРЕНКО.