Як поживає придністровська столиця

Кілька років поспіль в усіх містах Придністров’я відбуваються заходи, які дають можливість громадянам нашої держави дізнаватися про справжній стан справ у державі й місті, у тому числі й про результати роботи міністерств, відомств і господарських об’єднань. Про реконструкцію установ, ремонт доріг, ситуацію в галузі охорони здоров’я та багато іншого дізнаються городяни за підсумками інформаційних годин.

Готовність столичного комунального господарства до початку опалювального сезону, підготовка святкових заходів, підсумки місячника безпеки дорожнього руху – ці та інші питання увійшли до порядку денного чергової інформаційної години минулого тижня.

Розпочалася вона з доповіді заступника глави міста з питань ЖКГ Миколи Обручкова. Жителів столиці хвилювало, чи готове місто зустріти зиму в теплих будинках? За словами відповідальної особи, відновлення опалювальних мереж влітку, виявлення та усунення понад 500 поривів і перевірка систем у різних установах посприяли тому, що Тирасполь у повній готовності зустріне опалювальний сезон. Розпочнеться він тоді, коли температура повітря п’ять днів поспіль не перевищуватиме +8 °С. Микола Обручков також підкреслив, що тепло надходитиме в установи та житлові будинки поступово, упродовж двох тижнів.

На інформаційній годині також розглядалася ситуація в галузі охорони здоров’я. Конкретніше зупинилися на випадках захворювання населення на кір. За словами заступника головного лікаря Республіканського центру гігієни та епідеміології Інни Паладій, світова статистика на сьогодні нараховує понад 50 тисяч таких випадків. Попри ці показники, санітарно-епідеміологічна ситуація в нашій республіці визнана благополучною, але нестійкою. Як зазначають фахівці, такого результату вдалося досягти завдяки своєчасній вакцинації та ревакцинації населення різних вікових категорій. Додаткове слово «нестійкою» з’явилося лише через вірогідність потрапляння цього небезпечного захворювання з сусідніх країн, де спостерігаються його спалахи.

Інше питання торкалося важливої для всіх тираспольчан дати – Дня заснування міста. Заступник глави держадміністрації з питань соціального розвитку Марія Пащенко розповіла присутнім про заплановані заходи: різноманітні виставки – господарські, художні, експозиції декоративно-прикладного мистецтва, комунальної техніки та спортивних мотоциклів. 14 жовтня о 12:00 відбудеться церемонія покладання квітів на Меморіалі Слави та до пам’ятників засновників міста, планується також відкриття нового приміщення картинної галереї Тираспольського об’єднаного музею, яке відбудеться о 14:00.

День народження Тирасполя, як усім відомо, припадає на велике православне свято – Покрови Пресвятої Богородиці. У зв’язку з цим вранці в усіх храмах та церквах міста відслужать Божественну літургію, пролунає святковий передзвін на честь свята Покрови Пресвятої Богородиці, священнослужителі разом з парафіянами Хресним ходом вирушать до центру міста, де у сквері міського Палацу культури здійсниться обряд освячення Покровської каплиці.

Городяни та гості Тирасполя зможуть взяти участь у спортивних заходах та народних гуляннях на головній площі, а також відвідати святкові концерти в різних культурних установах міста. Більш детально з інформацією про святкові заходи можна ознайомитися на сайті держадміністрації.

Тетяна   БУКІНА.