Золотий ювілей тролейбусників

Продовженням святкування з нагоди 50-річчя Тираспольського тролейбусного управління (ТТУ) стали урочисті збори, які пройшли у Палаці культури нашої столиці.

Зі словами привітання до залу звернувся директор ТТУ Василь Нігай: «За часи існування ми перевезли мільйони й мільйони пасажирів. Це не просто народний тролейбус, він – найдоступніший, найбезпечніший та екологічно чистий вид транспорту. Весь цей час головними у нашій справі залишаються ветерани – люди, які стояли біля витоків створення ТТУ».

Директор від щирого серця подякував усім присутнім і тим, хто і у святковий день за кермом.

Вітальний адрес Президента Вадима Красносельського зачитав Павло Прокудін, зазначивши, що з ТТУ почалася новвіха історії. За багаторічну працю та високий професіоналізм нагородили подвижників свого діла: орденом «Трудова Слава» – токаря Володимира Гаєвського, медаллю «За відзнаку в праці» – акумуляторника Станіслава Гур’єва, водія-наставника Марію Кожухар, електромонтера кабельних шляхів Івана Носака.

Муніципальне унітарне підприємство «ТТУ імені І. Добросоцького» за активну участь у розвитку та вдосконаленні пасажирських перевезень, якісне обслуговування пасажирів та з нагоди 50-річчя нагородили орденом «Трудова Слава».

Глава адміністрації міста Тирасполя і Дністровська Олег Довгопол нагородив Почесною грамотою водія тролейбуса Андрія Албу, кондукторів – Олександра Зайцева та Валентину Нікітіну.

Незважаючи на різні економічні ситуації впродовж 50 років, підприємство вистояло і на сьогодні є одним із провідних і, по суті, єдиним, яке виконує важливу соціальну функцію з перевезення містян пільгової категорії.

Присутні у залі мали можливість подивитись святкову концертну програму й  фільм про створення тролейбусного управління та про трудівників ТТУ.

Віра   МАКОВА.