Є така професія – кадровик!

Згідно з Указом Президента ПМР від 17 вересня 2018 року в Придністров’ї установлено ще одне професійне свято – День кадрового працівника. У нашій республіці він щорічно відзначатиметься 12 жовтня.

Наша розповідь про головного фахівця з кадрів ДУ «Приднестровская газета», яка об’єднує республіканські видання «Гомін», «Адевэрул Нистрян» і «Приднестровье», – Ірину Юрченко. Працювати до нас вона прийшла наприкінці 2013 року в непростий час – час зміни керівництва установи й реформування діяльності цих газет. Нічого гріха таїти, колективи редакцій спочатку сприйняли її, м’яко кажучи, з недовірою, а деякі журналісти республіканських видань зустріли у відверті багнети. Хоча на той час вона вже мала й необхідну вищу юридичну освіту, і достатній досвід роботи, й знання особливостей нашого придністровського життя. Ірина Миколаївна добре розбиралася в людях, була з усіма уважна, тактовна і доброзичлива, а найголовніше – фахівець вміла і хотіла працювати.

Ті дрібні непорозуміння 2014 року залишилися, можна сказати, в далекому минулому. Нині спеціаліст із кадрів стала душею колективів трьох газет, їхньою совістю і повіреною в особистих справах. Всі її поважають. Навіть більше – на початку 2015 року журналісти обрали її головою об’єднаного комітету профспілки установи.

Головний редактор газети «Адевэрул Нистрян» Сергій Санду говорить про Ірину Миколаївну з батьківською турботою й любов’ю: «Перше, що хочеться сказати про Ірину Юрченко – це те, що вона завжди з увагою ставиться до будь-яких проблем членів колективу, намагається створити навколо себе доброзичливу атмосферу. Вона правильно і швидко привела до ладу кадрові документи й тримає всі проблемні питання під особистим контролем».

З теплотою в голосі говорить про колегу й начальник відділу маркетингу та реклами Олена Лозинська: «Ірина Миколаївна комунікабельна, толерантна і не менш відповідальна. У неї є справжній талант підбирати для нашої установи високопрофесійних і працездатних фахівців. І найголовніше – вона має авторитет у журналістському середовищі».

«Дві людські риси Ірини Миколаївни – спеціаліста-кадровика і хорошої людини – тісно переплетені між собою. Не перебільшуючи, скажу, що вона провела величезну роботу з упорядкування кадрових документів. Тепер я можу впевнено заявити, що наша кадрова служба у порівнянні з іншими держустановами й міністерствами перебуває на високому рівні. Спасибі за це Ірині Миколаївні», –  зазначив в. о. директора ДУ «Приднестровская газета» Юрій Трифонов.

Ірина Юрченко за висококваліфіковану працю відзначена Листами подяки Президента ПМР, Держслужби ЗМІ ПМР, держадміністрації міст Тирасполя та Дністровська, Федерації профспілок Придністров’я, ДУ «Приднестровская газета». Планів у неї сила-силенна, вона обов’язково упровадить їх у життя, тому що вона людина дисциплінована, організована, одним словом – кадровик, а це звучить гордо!

Олександр   ЮШИН.