Якщо ми єдині, нам багато чого під силу

15 жовтня 2018 року відбулися звітно-виборчі збори профспілкової організації ДУ «Приднестровская газета». У роботі зборів взяла участь велика частина колективу, в тому числі й керівники установи.

Профспілкова організація об’єднує співробітників декількох підрозділів: редакції трьох республіканських газет – «Приднестровье», «Адевэрул Нистрян» і «Гомін». На обліку в профспілковій організації перебуває 122 члени профспілки, до якої у 2018 вступило 25 співробітників.

До порядку денного звітно-виборчих зборів були включені такі питання: звіт про роботу профспілкового комітету за період з жовтня 2017-го по жовтень 2018 року, вибори голови організації, профспілкового комітету та ревізійної комісії профспілки. Усе, як зазвичай буває в період осінніх звітів і виборів.

У своїй діяльності профспілкова організація установи керувалася Статутом профспілки, Положенням первинної профспілкової організації, нормативними документами. У звітній доповіді голови профспілкової організації ДУ «Приднестровская газета» І. Юрченко були максимально висвітлені моменти діяльності організації, всі працівники якої є членами первинної профспілки. Головним у своїй роботі профспілковий лідер назвала захист соціально-трудових прав і професійних інтересів членів організації. З профспілковим комітетом узгоджуються прийняті в установі рішення, пов’язані з заохоченням, переміщенням або зі звільненням працівників, а також розв’язання проблем щодо складання та дотримання графіка відпусток. На професійному рівні ведеться консультативна робота з питань трудового законодавства.

У звіті профспілкового лідера були чітко визначені заходи, профінансовані з профспілкових внесків членів профспілкової організації: привітання з Новим роком працівників та їхніх дітей, поздоровлення професійним святом – Днем друку, з днем утворення газет «Гомін», «Приднестровье», «Адевэрул Нистрян». В особливих випадках співробітникам надавалася матеріальна допомога.

Про це та багато іншого говорили працівники мас-медіа, обговорюючи звіт І. Юрченко. Крім того, декого зацікавила можливість виокремлення підрозділу в самостійний профспілковий осередок і, навіть, виходу з профспілки.

Інтерес до цих питань задовольнив, роз’яснивши присутнім його суть, член профспілки, а в минулому сам керівник такої організації Олександр Карасьов: «Ні в якому разі не можна відокремлюватися. Всі знають, що один у полі – не воїн. Ми, навпаки, повинні об’єднуватися для вирішення будь-яких виробничих або соціальних питань». Сергій Санду підтримав його: «Працівники, які не є членами профспілки, позбавляються її допомоги, прирікають себе назавжди залишитися наодинці зі своїми проблемами».

У ході відкритого голосування роботу організації за вказаний період визнали задовільною. Головою профспілкової організації ДУ «Приднестровская газета» одностайно була знову обрана І. Юрченко. Також було затверджено новий склад профспілкового комітету та ревізійної комісії.

На завершення звітних зборів новообраний голова Ірина Миколаївна подякувала всім учасникам зібрання за виявлену довіру: «Робота нашого профкому була, дійсно, злагодженою. Багато чого було зроблено завдяки тісному контакту з адміністрацією. Але робота триває, і в перспективі є проекти з організації культурно-масової та спортивно-оздоровчої роботи. Ми розраховуємо на підтримку та активну участь у діяльності профкому всіх співробітників установи. Адже єдиному, згуртованому професійному союзу багато чого під силу».

Олена   ДВОРСЬКА.