Скажімо сьогодні бухгалтеру: «Браво!»

День бухгалтера – професійне свято фахівців у галузі бухгалтерського обліку. Згідно з указом Президента в нашій державі воно відзначається 18 жовтня. Саме від їхньої чіткої й уважної роботи залежить не тільки успіх окремо взятого підприємства, а й економіка всієї держави. У представників практично всіх професій є свої бухгалтери, без яких не обійтися ніяк. У ДУ «Приднестровская газета» теж є такий фахівець – Подоліна Лідія Андріївна.

Як виглядає

Ні в якому разі не налаштовуйтеся на стереотип бухгалтера як людини в круглих окулярах і нарукавниках, яка бадьоро клацає на дерев’яній рахівниці. Все це залишилося в минулому… Наша героїня – красива молода жінка, грамотна людина, що досконало знає комп’ютерні, спеціально складені для бухгалтерів, програми. З сучасним трудовим законодавством вона теж знайома не з чуток, а тому вміло ним послуговується.

Якими рисами відрізняється

Лідія Андріївна володіє необхідною для бухгалтера скрупульозністю, дипломатичністю у спілкуванні з працівниками. Вона, безсумнівно, професіонал у своїй справі. Саме на неї покладена в Будинку друку (так співробітники називають своє місце роботи) відповідальність за нарахування заробітних плат. Але не тільки за це її цінують і поважають у колективі. Лідія Андріївна – комунікабельна, стримана, небагатослівна і дуже скромна, а головне її достоїнство – вміння спілкуватися з людьми, дбайливе ставлення до кожної людини, адже вона працює не тільки з цифрами – в її щоденній роботі присутній безпосередній контакт зі співробітниками установи.

Про вибір майбутньої професії

Зі шкільної лави (як це часто буває) про вибір професії бухгалтера наша героїня не замислювалася. Але! Її батько працював обліковцем у колгоспному господарстві, й маленька Ліда росла і розвивалася під постукування кісточок отієї самої дерев’яної рахівниці. Тепер, маючи за плечима 30-річний бухгалтерський досвід, вона не виключає, що десь на підсвідомому рівні відбулася установка на цю професію.

Не зрадила своєму вибору жодного разу

Лідія Андріївна з властивою їй скромністю не вважає особливою заслугою вірність професії, хоча це неправильно. Насправді дуже цінним є те, що людина віддана своїй професії, якісно виконує свою роботу. Якщо хочете, вона надихає своїм прикладом інших людей. Саме так можна досягти справжнього успіху і бути корисним людям. Це про Лідію Подоліну – приємного, усміхненого, відповідального і дуже грамотного бухгалтера.

Про самоосвіту

Лідія Андріївна вважає, що бухгалтер повинен постійно приділяти увагу самоосвіті, оновлювати й поповнювати наявні професійні знання. До того ж сучасне законодавство часто змінюється, тож і змушує бухгалтера бути напоготові. Як відомо, незнання закону не звільняє від відповідальності, тобто неписьменним бути не можна. З цим не посперечаєшся, все правильно, як в бухгалтерії.

Не прагне стати головбухом

Лідія Андріївна каже, що почувається комфортно на своїй посаді зі звичним колом обов’язків і відповідальності. Хоча…який солдат не мріє стати генералом?

Побажання колегам-бухгалтерам

Лідія Андріївна працює в красивому жіночому колективі, в затишному зеленому кабінеті, в якому, як вона каже, їй цілком комфортно, і на честь професійного свята вона виявила бажання привітати своїх колег по цеху: «Дорогі колеги, ми заслужили це свято. Я вас вітаю, бажаю міцного здоров’я. Нехай кожен ваш день буде наповнений натхненням і коханням. І нехай не буде у вас нестач і мінусів – ні в роботі, ні в житті».

Любов   ФЕТІСОВА.