Нехай завжди сміються діти

У Слободзеї пам’ятають слова Глави держави В. Красносельського про те, що «…у республіці не повинно залишатися пустирів і звалищ. За справу потрібно братися разом, а не чекати, поки хтось прийде і щось зробить». Наприкінці вересня в місті відбулося урочисте відкриття найсучаснішого яскравого дитячого багатофункціонального ігрового майданчика. Його будівництво профінансувала держадміністрація Слободзейського району та міста Слободзеї.

Вартість цього майданчика становить понад півмільйона рублів. Будівельні роботи стартували наприкінці травня, а результат здивував усіх жителів міста, адже ще зовсім недавно тут був невпорядкований сквер. Емоції переповнювали не тільки дітей, а й дорослих. На території площею понад 5 000 м² встановлені атракціони, лабіринти, каруселі, гойдалки. Є майданчики для гри в міні-футбол, теніс і бадмінтон. Клумби, скульптури, інші атрибути, радують око яскравими фарбами, а велике кольорове панно надає царству дитинства неповторний вигляд. Живий куточок (голубник) теж відразу привернув увагу діточок. Надалі планується обладнання інших зон відпочинку для дітей різного віку.

«Коли у заступника глави держадміністрації, начальника управління розвитку інфраструктури міста Сергія Самойлова виникла ідея упорядкувати всю цю територію, важко було навіть припустити, що буде така краса. Це результат спільної роботи держадміністрації, депутатів районної Ради народних депутатів, депутата Верховної Ради та жителів міста. Закликаю всіх зберігати цю красу. Протягом двох-трьох років зміниться і центр міста. За будівлею ЗАГСу планується розбити «Парк молодят». Я впевнений, що спільно ми подужаємо ще багато проектів з упорядкування Слободзеї. Цього року за депутатськими запитами були побудовані дитячі майданчики в Ново-Котовську, Первомайську, Незавертайлівці. За дорученням Президента держадміністрація Слободзейського району сформувала програму спорудження 37 дитячих майданчиків, реалізація якої розпочнеться у 2019 році. Усе це здійснюватиметься в рамках президентської програми, мета якої – докорінно змінити інфраструктуру населених пунктів», – сказав глава держадміністрації району та міста Слободзеї Василь Тищенко. Він подякував усім причетним до обладнання майданчика, і особливо – генеральному підряднику компанії «Днестрпромстрой» (директор – Сергій Костюк), МУП «Благоустройство города Слободзея» (директор – Володимир Міхньов), Слободзейським РЕМ (начальник – Андрій Розкол), Слободзейському ЖКГ (директор – Іван Антонов), підприємцям Костарєвим.

Сергій Самойлов відзначив тих, хто в сорокаградусну спеку працював не шкодуючи сил, власними руками перекидав понад 200 тонн землі, понад 300 тонн піску, поклав понад 1 000 м² плитки.

Павло Шинкарюк, депутат Верховної Ради ПМР, зазначив, що «…сьогодні в Слободзеї панує атмосфера радості, відкриття майданчика дасть дітям можливість проводити своє дозвілля в такому прекрасному парку». Усіх дітей, які брали участь у святі, депутат вищого законодавчого органу республіки пригостив морозивом, солодкою ватою, лимонадом і поп-корном. Довго ще вони юрмилися біля прилавків з ласощами.

Після урочистої церемонії перерізування червоної стрічки стартувала яскрава розважальна програма для дітей, розпочалися ігри на футбольному полі та на тенісних кортах.

До вечора дітвора весело розважалася під наглядом батьків. Тепер кожного дня майданчик кишить малолітніми чадами. Так, «…нехай сміються діти й у мирному світі живуть». У Слободзеї на це спрямовані всі зусилля державної адміністрації та депутатів.

Олег   ГАВРИЛЕНКО.