Нагороди – кращим із кращих!

Святкова програма «Квітни, наше місто, над Дністром» запросила жителів столиці та її гостей у міський Палац культури, де відзначили державними нагородами видатних тираспольчан.

Вітальний адрес Президента ПМР зачитав Голова Уряду Олександр Мартинов. «Багато людей захоплюються красою, доглянутістю нашої столиці. Переконаний, що гарний зовнішній вигляд міста визнають і його жителі. У Тирасполі живуть працьовиті, доброзичливі й гостинні люди. Висловлюю щиру подяку жителям столиці й усім, хто свою творчу енергію, сумлінну працю та інтелектуальний потенціал спрямовує на підвищення її добробуту», – йдеться в посланні Вадима Красносельського. Олександр Мартинов також від імені виконавчих органів влади та від себе особисто побажав придністровській столиці розвитку: «Це не просто побажання: з ініціативи Президента, глави міста та Голови Уряду в проект бюджету на наступний рік, мабуть, уперше закладені кошти, які дозволять перетворити нашу столицю в сучасне місто європейського рівня».

За активну громадянську позицію, багаторічну сумлінну працю й високий професіоналізм орденом Пошани нагородили пенсіонера Сергія Михайлова, орденом «Трудова слава» – старшого майстра ремонтно-експлуатаційної ділянки мікрорайону «Західний» МУП «Житлово-експлуатаційна керівна компанія м. Тирасполя» Валерія Андріана, вчителя російської мови та літератури Раїсу Кожухарову, медаллю «За трудову доблесть» – керівника зразкового ансамблю народного танцю «Вікторія» Ніну Бринзан та ще багатьох людей.

Зі словами привітання та подяки до залу звернувся глава держадміністрації м. Тирасполя Олег Довгопол: «Найдорожче, що у нас є, це не будівлі, не вулиці та навіть не Дністер. Це наші люди, які вміють любити, творити й бути вдячними землі, яка їх народила, виховала й поставила на ноги. Я впевнений, що мине не так багато часу, й Тирасполь знову буде густонаселеним містом Придністров’я».

Градоначальник столиці відзначив лауреатів конкурсу «Визнання-2018». 16 жителів Тирасполя нагородили за особливі заслуги та вагомий особистий внесок у соціально-економічний, культурний і громадський розвиток міста. У номінації «Менеджмент» переможцем стала директор Тираспольського комбінату дитячого харчування «Школяр» Наталія Чорна, у номінації «Малий і середній бізнес» – директор фірми «Техдизайн» Іван Ходаковський, у номінації «Суспільно-політична діяльність» – керівник організації «Допоможемо разом» Олена Злотницька.

А щоб гості столиці ще раз поринули в атмосферу свята й ознайомилися ближче з культурою та традиціями багатонаціонального народу Придністров’я, вокальні й танцювальні колективи Тирасполя підготували яскраву й змістовно насичену концертну програму.

Віра   МАКОВА.