Стартували на «відмінно»

Для дітей і молоді Придністров’я розпочався новий навчальний рік. Педагогічні колективи радо зустріли своїх вихованців. Швидко плине час, і вже триває другий місяць навчального процесу. Як по всій республіці, так і в Дністровську, освітні установи повною мірою відчули турботу держави.

Близько 1 200 учнів шкіл і 400 студентів технікуму увійшли в чисті, обладнані сучасною технікою класи та аудиторії. За словами провідного фахівця держадміністрації з питань освіти Олени Бризицької, на розвиток освітніх установ витрачені чималі кошти та капітальні вкладення, завдяки чому новий навчальний рік розпочали на «відмінно».

Директори середніх шкіл, а також керівники інших установ підкреслили, що вже звикли до постійної уваги й реальної підтримки з боку глави держадміністрації Дністровська. Сергій Карюк визначив освітній напрямок як пріоритетний і планомірно допомагає керівникам двох шкіл, чотирьох дитячих садків, а також установам додаткової освіти розв’язувати всі проблеми. Активним помічником у підготовці до нового навчального року були працівники ЖЕУКа, багато зроблено силами педагогів і технічного персоналу, не залишилися осторонь і батьки.

Одне з найбільш значущих досягнень – повністю оновлене приміщення бібліотеки школи № 2. Тут замінили вікна, перестелили підлогу, встановили нові книжкові стелажі. Коштом держадміністрації для учнів закуплено 240 нових підручників. У середній школі № 1 практично вирішена проблема з ремонтом і заміною електропроводки. Світильники в класах першого поверху замінили на світлодіодні, більш якісні та економічні. Особливу увагу приділили спортивній школі, де замінили всі вікна, відремонтували й перестелили підлогу спеціальним покриттям. У Дитячо-юнацькому центрі відремонтували сходи на другий поверх, замінили стару електропроводку і теж перестелили підлогу в декількох приміщеннях. На вході в ДДЮЦ встановили пандуси. У цьому закладі, за словами директора Наталії Генчевої, функціонують 24 гуртки для 700 школярів.

Не оминули увагою й дитячі садки. Для майбутніх першокласників закупили нові парти, харчоблоки оснастили новою технікою для приготування їжі на пару, придбали нові швейні та пральні машини, а також м’який інвентар. Щоб батькам не доводилося возити своїх малюків у Тирасполь, в дитячому садку № 6 готується до відкриття спеціалізована корекційна група для дітей із затримкою психічного розвитку.

Успішно розпочався новий навчальний рік у Дністровському технікумі енергетики та комп’ютерних технологій. План набору охочих здобути середню спеціальну професійну освіту практично виконаний – 64 студенти навчатимуться тут на бюджетній основі.

Вересень дав оптимістичний старт нелегкому, але цікавому навчальному року, наприкінці якого студентам і учням, а також вихователям, учителям і викладачам належить скласти ще один важливий іспит – на якість навчання.

Лара   ЧАЙКА.