…і голуб прославив мир

У Міжнародний день миру в Слободзеї відбулася акція «Голуб миру». Біля колонади Меморіалу Слави зібралися керівники району, депутати Верховної та місцевих Рад, ветерани Великої Вітчизняної війни й воїни-інтернаціоналісти, представники трудових колективів і громадських організацій, у тому числі активісти РПП «Оновлення» та її молодіжного крила, учні загальноосвітніх шкіл та вихованці дитячих дошкільних установ.

Звертаючись до учасників акції, глава держадміністрації Слободзейського району та м. Слободзеї В. Тищенко закликав їх пам’ятати, якою ціною завойований мир, цінувати можливість жити в мирі й добрі, сприяти своєю працею, помислами, справами та навчанням його зміцненню.

Життєстверджувальні пісні про мир, щасливе дитинство, яскравий і барвистий флешмоб, різнокольорові кульки, квіти, живих голубів, випущених дітьми в мирне небо, створили святковий позитивний настрій. На знак пам’яті та вдячності тим, хто відстояв рідний край ціною свого життя, вірності їхнім ідеалам у боротьбі за збереження миру на землі учасники заходу поклали квіти на Меморіалі Слави.

Цього дня на майданчику Будинку культури с. Карагаш відбулася акція «Ми за мир!», в якій взяли участь діти й підлітки. Вітали її учасників глава адміністрації С. Ткаченко та голова Ради ветеранів села П. Романенко. Лунали в Карагаші вірші та пісні про мир і дружбу, а також набат Дзвони миру. Молодь взяла участь у флешмобі «Ми єдині!», на завершення якого скандувала: «Ми за мир!». У небо були запущені білі кульки й паперові голуби, які діти змайстрували своїми руками. Завершилося свято хороводом миру і дружби й піснею «Нехай завжди буде сонце».

Олег   ГАВРИЛЕНКО.