Контроль виконання програми капвкладень

У всіх районах республіки цього року інтенсивно ведуться роботи в рамках програми Фонду капітальних вкладень. Лідером за кількістю включених до неї об’єктів на сьогодні є Григоріопольський район.

Програма включає півтори сотні призначених для виконання пунктів, з яких Григоріополю належать 26, і половина з них – освітні заклади. У районному центрі днями побувала представницька делегація на чолі з Президентом республіки Вадимом Красносельським, яка приділила увагу якості й темпам виконання цієї програми. Глава держави побував на багатьох об’єктах і високо оцінив проведену роботу. У дитячому садку № 18 «Андрієш», що в селі Делакеу, влітку замінили покриття підлоги, встановили склопакети, оновили сантехніку. На вуличному дитячому майданчику (згідно з нормами безпеки) побудували тіньові навіси.

Під час теперішньої інспекції Вадим Миколайович звернув увагу на неналежний стан теплотраси.

Президент побував також у загальноосвітній школі № 1 імені О. Нірші. Тут замінили вікна та відремонтували спортивний зал, який тепер відповідає всім нормам і запитам, дозволяючи проводити в ньому не тільки стандартні уроки фізкультури, але й організовувати для школярів футбольні, волейбольні та баскетбольні матчі й змагання.

Школа № 2 імені А. Стоєва – це найбільш масштабний проект, який охопив відразу кілька ділянок. Крім традиційної для більшості об’єктів заміни вікон, тут оновлено систему опалення, приведено в належний вигляд фасади будівель, завершується капітальний ремонт актового залу, а на зекономлені кошти доведено до ладу шкільні майстерні.

Відремонтовані за програмою капвкладень об’єкти, які не стосуються сфери освіти, теж соціально значущі. Так, наприклад, реконструюється одна з будівель Центральної районної лікарні. По завершенні робіт на першому поверсі корпусу розміститься педіатричне відділення.

У Григоріополі здійснюють реконструкцію очисних споруд, а в селах Маяк і Карманово монтують відповідне обладнання. Система водопостачання налагоджується в селах Красногірка і Гиртоп. У Малаєштах, Колосові та Черниці встановлюються водонапірні башти. «Частина запланованих об’єктів вже готові й функціонують, деякі – ще в роботі», – розповів Президентові представник Уряду, відповідальний за виконання програми капвкладень Іван Унту. За його словами, програма виконується згідно з графіком. Глава Григоріопольської держадміністрації Олег Габужа повідомив, що вже формується «друга черга» – перелік об’єктів, які районна адміністрація рекомендуватиме включити до програми капітального будівництва 2019 року.

Леся   ПІДДУБНА.