Майбутнє столиці – за її молоддю

Держадміністрація м. Тирасполя та Дністровська взялася активно прикрашати столицю. Вже розроблені проекти Катерининського парку, скверів «Південний» та «Молодість».

У ПДУ 17 жовтня відбулася зустріч міського глави Олега Довгопола зі студентським активом, де він поділився з молодими фахівцями планами щодо упорядкування Тирасполя. За словами градоначальника, головне завдання тепер полягає в пошуку неповторного стилю міста, у формуванні його як туристичного центру, у створенні своєрідної «візитної картки» столиці Придністров’я.

Зустріч студентів з главою міста відбулася в режимі діалогу. Студенти не тільки запитували про плани, а й пропонували свої ідеї. Олег Анатолійович зазначив, що він позитивно сприймає будь-яку критику, тому що це піде тільки на користь столиці. Неконструктивне ж заперечення вже створеної концепції благоустрою міста тільки гальмуватиме процес формування його нового іміджу, а от пропозиція своєї відповідної ідеї надасть більше користі.

«Кому як не вам, молодим, кому як не вам, архітекторам, пропонувати ідеї проектів, які планується реалізувати в найближчі рік-два!» – наголосив Олег Довгопол.

Молоді люди висловлювали свої думки про те, як поліпшити вигляд наших вулиць, площ, скверів і парків, які інсталяції чи арт-об’єкти вони хотіли б бачити, що необхідно створити для зручності жителів і туристів у міській зоні.

Студентів також хвилювало питання навігації містом, наявності велосипедних доріжок і композиційної цілісності (з архітектурної точки зору) центральних вулиць столиці. Студенти Бендерської політехнічної філії у своїх виступах говорили, що нині багато об’єктів не вписуються в загальну картину міста, «відтягуючи увагу на себе».

Олег Довгопол подякував учасникам зустрічі за цікаві, неординарні ідеї щодо поліпшення вигляду Тирасполя, нагадавши, що до 5 листопада кожен майбутній молодий спеціаліст може представити свій план-проект з благоустрою не тільки Катерининського парку, а й багатьох інших об’єктів.

Студенти Бендерської політехнічної філії також наважилися запропонувати іншу концепцію Катерининського парку, висловивши готовність ознайомити мера зі своїми проектами. Найближчим часом глава держадміністрації обговорюватиме нові ідеї вже більш конкретно й локально – спільно з майбутніми архітекторами.

Свого слова Олег Анатолійович дотримав – зустріч зі студентами відбулася вже 23 жовтня. Вони продемонстрували градоначальнику свої креативні плани, проекти та випускні роботи. Тепер немає сумніву в тому, що кращі з них будуть упроваджені в архітектурний стиль столиці нашої республіки.

Дарина   КУЛАКОВА.