Курс рубля не змінюватиметься

На розширеній нараді при Президентові за участю керівників Уряду і Верховної Ради ПМР, а також глав держадміністрацій Вадим Красносельський прокоментував активне поширення чуток у соціальних мережах про нібито заплановані курсові зміни на валютному ринку Придністров’я.

Консолідована президентсько-парламентська позиція з цього приводу однозначна: передумов для зростання курсу рубля стосовно долара немає, а значить, курс рубля і надалі залишатиметься в межах 16 – 16,5 рублів за один долар.

«Змінити ситуацію можуть лише форс-мажорні обставини, про які населення республіки не може не знати, – підкреслив Глава держави. Якщо виникнуть тенденції, обумовлені міжнародною економічною кризою, не дай Боже, бойовими діями, природними катаклізмами стихійного характеру, це всі відчують і всі зрозуміють. Нині, на щастя, таких тенденцій немає. Економіка стабільна, вона розвивається. Працює експорт та імпорт. Курс рубля забезпечений іноземною валютою. Немає жодних підстав для підвищення курсу. І його не буде».

Вадим Красносельський сподівається, що озвучена виважена позиція керівництва держави зніме напругу в суспільстві та припинить ажіотаж, який набирає оберти. Важливо не допустити спекулятивних проявів на валютному ринку, підкреслив він. Президент упевнений, що генерування і поширення подібного роду чуток – цілеспрямована акція, мета якої розхитати придністровську економіку, яка останнім часом набуває стабільності та зростання. Глава держави закликав присікати й викорінювати всі спроби дезінформації населення та не допускати штучно створених негативних настроїв у суспільстві.

Олена   РАТУШНА.