Краща транспортна організація в ПМР

У рамках святкування дня автомобіліста Міністерство економічного розвитку ПМР оголосило республіканський конкурс. У номінації «Краща транспортна організація 2018 року» другий рік поспіль переможцем стало відкрите акціонерне товариство «Рибницька АК-2831». Стабільність, безпека, економічні показники та якість обслуговування – головні критерії оцінки учасників.

Основний вид діяльності організації – пасажирські перевезення в місті Рибниця та Рибницькому районі, у межах Придністров’я та до Молдови й України, до країн близького і далекого закордоння.

ВАТ «АК-2831» має власний автопарк автобусів, мікроавтобусів і легкових автомобілів різних моделей провідних виробників, який постійно оновлюється і поповнюється більш сучасними моделями автомобілів. Цього року на придбання транспортних засобів було реалізовано понад 2,5 млн рублів.

ВАТ «АК-2831» має власну ремонтну базу і мобільну службу з ремонту автотранспорту, власну заправну станцію та мийку. Є також і медична служба.

За технічним станом автотранспорту постійно стежать майстри високої кваліфікації та солідним досвідом. Під час виїзду з автопарку обов’язковим для автотранспорту є технічний огляд, а для водіїв – медичне обстеження.

Перелік послуг ВАТ «Рибницька АК-2831» постійно розширюється в міру розвитку можливостей підприємства.

Начальник фінансово-економічної служби автотранспортного підприємства Вікторія Юдович зазначила: «Перемога в конкурсі – це перемога всього колективу, а не тільки певних економічних чи якихось інших значущих показників. Це прагнення кожного працівника як до його фінансового оздоровлення підприємства, так і до покращення важливих етичних норм під час перевезення пасажирів та підвищення якості пропонованих послуг.

На сьогодні підприємство є одним із найбільших платників податків Рибниці та Рибницького району. Платежі до бюджету різних рівнів зростають щороку, обсяги ми збільшуємо. І вже навіть за дев’ять місяців сума податків, що становить понад 1,5 млн рублів, перебільшила показники минулого року».

На підприємстві працюють близько 200 осіб. Постійно впроваджуються нові маршрути як на міських, так і на міжміських та міжнародних лініях, що дозволяє збільшувати пасажирооборот. Піклуються тут і про пільгові категорії громадян, для яких функціонують два соціальних маршрути – № 20 і № 25, закуплено автобуси з пандусами.

«Придбано 7 одиниць транспорту, які вже вийшли на лінію. Це автобуси як великої, так і малої габаритної посадки. До кінця року «Рибницька АК-2831» планує закупити ще п’ять-шість автобусів, а наступного – очікується придбання машин великої габаритності для перевезень на міжнародних та міжміських сполученнях», – розповіла Вікторія Юдович.

Колектив автоколони підтримує і розвиток спорту, надаючи спонсорську допомогу своїм підшефним спортивним організаціям. Для них це досить важливий аспект, адже кінцевий результат – це не просто цифра на папері, а ще й моральне задоволення від того, що зроблено набагато більше для покращення життя громадян, і особливо молоді, осіб соціальної категорії.

У планах підприємства – збільшення оборотів, ліквідності та прибутковості підприємства для того, щоб усі намічені програми були успішно реалізовані.

Ілля   ПАВЛЕНКО.