Про важливі події на інформгодині

Економіка, соціальні проекти та підготовка до ювілейного дня міста – це головні питання порядку денного традиційної інформаційної години, що відбулась у Рибниці минулого тижня.

Заступник глави Рибницької держадміністрації з соціальних питань Юрій Молдовський розпочав свій виступ перед керівниками підприємств і закладів, главами сільських адміністрацій, представниками громадських організацій з соціальних проектів.

Так, улітку в Рибницькій філії ПДУ ім. Т. Г. Шевченка закінчилися комп’ютерні курси для літніх людей та осіб з обмеженими можливостями. Проект стартував з ініціативи державної адміністрації та партії «Оновлення». Навчання організоване абсолютно безкоштовно. Нині реалізовується другий етап курсів.

На людних перехрестях міста встановлено світлофори зі спеціальним звуковим сигналом для людей з вадами зору, що знайшло позитивний відгук з боку цієї категорії громадян. Наступного року планується встановлення двох таких світлофорів на вулиці Вальченка.

У Центральній лікарні відкрито перехідну галерею та ліфти, які використовуються для обслуговування неврологічного, кардіологічного відділень і терапії. Проведені роботи полегшили працю санітарів і зробили комфортнішою госпіталізацію пацієнтів. А в лікувальній амбулаторії села Жура розпочався капітальний ремонт завдяки виграному гранту.

У Рибницькому дитячому садку № 25 загальнорозвивального виду впроваджують інклюзивне навчання, яке допоможе учням з інвалідністю активно влитися в громадську діяльність.

Заступник глави держадміністрації розповів і про виконання програми Фонду капвкладень. Завдяки економії, що утворилася після укладення договорів з керівниками об’єктів, які брали участь у програмі Фонду, у бюджеті залишилося близько 600 тис. руб. Ці гроші спрямовані на будівництво ліфтової шахти та монтаж ліфтового обладнання в Рибницькій спеціальній корекційній освітній школі-дитячому садку.

Оптимістичною для присутніх стала інформація про позитивну динаміку надходжень податкових відрахувань до бюджету. Це прямий наслідок успішної роботи Молдавського металургійного заводу, який збільшив обсяги виробництва майже вдвічі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. На сьогодні частка ММЗ у консолідованому бюджеті становить 87 %. Це великий шанс для міста та району щодо розв’язання своїх фінансово-економічних проблем.

Висвітлюючи новини республіканського масштабу, Юрій Молдовський повідомив, що найближчим часом надійдуть кошти гуманітарної допомоги Російської Федерації.

Завершуючи розгляд питань Інформгодини, він розповів про заходи до 390-ї річниці міста Рибниці. У програмі святкування – присвоєння звання «Почесний громадянин міста Рибниці» випускникові Рибницької СШ № 9, Герою Росії Олегові Крюкову. Нині він мешкає у Санкт-Петербурзі, де працює викладачем в одному з військових вишів. Рідна школа відтепер буде названа на його честь.

Влад   ПЕТРОВ.