Храмове свято вдалося на славу

У селі Фрунзе Слободзейського району 4 листопада відзначили 93 роки від дня заснування села. Зазвичай така подія збігається зі вшануванням храму. Престольне свято православні віряни села відзначають у День Казанської ікони Божої Матері.

Зосередилися святкові заходи в місцевому Будинку культури, де було організовано виставку виробів народних умільців. Урочисту програму продовжив святковий концерт, на якому були присутні: глава держадміністрації міста Слободзеї і Слободзейського району Василь Тищенко, депутат Верховної Ради ПМР Сергій Васильєв, глава держадміністрації села Фрунзе Світлана Котовська.

В інтерв’ю нашому кореспондентові вона зазначила, що жителі цього населеного пункту завжди відзначалися своєю працьовитістю. «У 2018 році взяли щасливий шлюб 5 пар молодят, народилося 14 здорових малюків, що є найкращим свідченням благополучного розвитку, гарним показником сучасного життєвого рівня села, а люди є його головним багатством. Тому ми повинні зробити все, щоб доросле населення залишалося вдома. Ми навіть маємо базове підприємство й основного роботодавця для мешканців нашого села – ТОВ ТПФ «Інтерцентр Люкс».

День села відзначається 4 листопада, в День народної єдності, що теж є символічним, оскільки це свято підносить головні моральні цінності нашого народу – патріотизм, згуртованість, прагнення добра і справедливості», – наголосила Світлана Котовська.

За традицією працівники ДУ «Приднестровская газета» організували на святі День передплатника. Жителі села Фрунзе мали можливість оформити передплату на республіканські газети – «Гомін», «Адевэрул Нистрян», «Приднестровье» та взяти участь у безпрограшній лотереї.

Пенсіонерка Надія Гарага, передплативши нашу газету на наступний рік, закликала інших мешканців села стати читачами українськомовного видання: «Ще з радянських часів я пам’ятаю, як цілими родинами збиралися жителі Фрунзе, щоб відсвяткувати цей день. Бажаю редакції «Гомону» нових читачів і творчих звершень».

Людмилу Маришеву знають у селі та районі як талановиту майстриню народних виробів. «Ще з дитинства я звикла власними руками робити чудові речі, які прикрашають наш побут. У мене вдома всі стіни завішані картинами. Свої роботи я дарую людям. Мені теж дуже подобається ваша газета, в якій завжди можна прочитати цікаві матеріали про відомих людей Придністров’я та України. Спасибі вам за вашу роботу», – зазначила пенсіонерка.

За словами начальника відділу зв’язку села Фрунзе Олександри Фокші, мешканці населеного пункту завжди охоче передплачують республіканські газети, які висвітлюють події, що відбуваються в нашій республіці: «На свято до нас приїжджають мешканці інших населених пунктів Придністров’я, які теж тут на місці передплачують республіканські періодичні видання».

Загалом цього дня збільшилося число шанувальників і читачів газети «Гомін», було передплачено 11 екземплярів на новий 2019 рік.

Храмове свято вдалося на славу. До нових зустрічей, Фрунзе!

Олександр   ЗАЙЧУК.