Стабільний банк – надійний партнер держави

Банки мають специфічне призначення, вони виконують певні функції, що забезпечують стабільний розвиток держави. Будучи підприємствами, які регулюють грошово-кредитні відносини, виконують різноманітні банківські та інші операції, банки підпорядковуються економічним законам, загальним і спеціальним законодавчим нормам. У сучасному суспільстві банки здійснюють найрізноманітніші види операцій. Вони не тільки організовують грошовий оборот і кредитні відносини, через них здійснюється фінансування народного господарства, страхові операції, купівля-продаж цінних паперів, а в деяких випадках посередницькі операції та управління майном.

«Эксимбанк» працює на ринку банківських послуг з листопада 1993 року, установа пережила кілька перетворень і перейменувань, на сьогодні залишається стабільною й надійною ланкою в фінансово-кредитній системі нашої держави. З нагоди 25-річчя створення ВАТ «Эксимбанк» 9 листопада в конференц-залі готельного комплексу «Россия» відбулась урочиста церемонія нагородження кращих співробітників фінансової установи. На заході були присутні: Голова Уряду ПМР Олександр Мартинов, депутат Верховної Ради Григорій Дяченко, Голова Правління ВАТ «Эксимбанк» Віктор Добров.

Вітаючи працівників банку зі святковою датою, Олександр Мартинов зачитав вітальний адрес Президента ПМР Вадима Красносельського: «Нині ВАТ «Эксимбанк» є однією з фінансових установ Придністров’я, що динамічно розвиваються, яка ефективно впроваджує і використовує в роботі інноваційні банківські технології. Повага учасників ринку і довіра споживачів фінансових послуг – це результат виваженої політики й продуктивних дій. Упевнений, завдяки злагодженій роботі висококваліфікованого колективу і керівництва, банк успішно розвиватиметься».

Керівник виконавчого органу держави також нагадав, що, завдяки підтримці кредитної установи, державі вдалося розв’язати низку економічних проблем, які виникли на початку 2017 року: «Ми не зірвали виплату соціальних зобов’язань і зуміли продовжити ритмічне фінансування видатків бюджету».

Важливою магістральною лінією двостороннього співробітництва Олександр Мартинов назвав участь банку в наданні довгих і дешевих кредитів для придністровських суб’єктів промисловості та агросектору, які дають їм шанс оновити обладнання, розширити виробничі потужності. «На сьогодні ваша організація є однією з опорних, провідних у програмі кредитування реального сектора економіки за участю держави, яка субсидує процентні ставки», – сказав Голова Уряду.

З нагоди святкової події понад 70 співробітників фінансової установи були нагороджені орденами, медалями, листами подяки.

По закінченні заходу в інтерв’ю журналістам Віктор Добров розповів про перспективи роботи банку на майбутнє. «Нині головним і єдиним акціонером банку є держава. В установі успішно працюють понад 600 співробітників, обслуговуються близько 100 тисяч фізичних і 1000 юридичних осіб.

Ми діємо на комерційних засадах, послуговуємося законами ринкової економіки, але при цьому приділяємо велику увагу підтримці республіки в питаннях проведення імпортних та експортних операцій. Аналізуючи потреби наших клієнтів, ми надаємо фінансові послуги, які мають попит», – сказав придністровський банкір.

Олександр ЗАЙЧУК.
Фото прес-служби Уряду