Наші футболісти знову найкращі

Радісною подією для футбольних уболівальників республіки стала перемога столичного футбольного клубу «Шериф», яка вже є гарною традіцією на спортивних аренах.

Наприкінці жовтня, за 4 тури до закінчення чемпіонату придністровські спортсмени 17-й раз стали чемпіонами Молдови з футболу. Першим цей успіх став для тренера нашої команди Горана Сабліча, який прибув з Хорватії влітку цього року й  очолив нашу команду.

У планах на наступний рік перед командою знову поставлені максимальні завдання: виграти Чемпіонат і Кубок Молдови й успішно виступити у європейських клубних футбольних змаганнях.

Редакція газети «Гомін» вітає наших футболістів з черговим чемпіонським титулом і бажає радувати й надалі придністровців своїми перемогами!

Вони є справжніми чемпіонами

Традиційним для нашої республіки стало проведення міжнародного турніру з настільного тенісу «Tiras Open». Цього року він відбувся 4 листопада на базі столичного Центру дозвілля молоді «Ювілейний».

Організатором свята став спортивний клуб інвалідів «Тирас-ракета» за підтримки столичного Управління з фізичної культури і спорту. У змаганнях взяли участь понад 20 параспортсменів із Придністров’я, України та Молдови.

В інтерв’ю нашому кореспондентові керівник спортивного клубу «Тирас-ракета» Дмитро Лавров розповів, що головна мета турніру – залучити людей з інвалідністю до занять спортом, зробити так, щоб людина, яка дістала травму, змогла розпочати нове життя – спортивне.

Головний суддя змагань Євген Рещиков зазначив, що всі змагання супроводжувала чесна спортивна боротьба. «Усі добре підготувалися до турніру, показавши високий рівень гри. За підсумками змагань переможцем у I та II класах став Дмитро Лавров (Тирасполь), в III–V – Олег Прохоров (Одеса), у VI–X класах – Сергій Чумак (Тирасполь). Серед жінок у III–V класах відзначилася Людмила Браїлова (селище Красне Слободзейського району). У командному заліку перше місце посіли тираспольчани (команда «Тирас-ракета»), друге завоювали одесити («Одеса-Баскет»), на третьому місці команда села Красне. Проведення цих змагань дає нашим параспортсменам можливість здобути необхідний досвід для участі у міжнародних турнірах», – розповів придністровський тренер.

Переможців і призерів спортивного заходу нагородили кубками, медалями та грамотами.

Керівник спортивного клубу інвалідів «Одеса-Баскет» Олег Прохоров відзначив належну організацію змагань: «Ми завжди з радістю приїжджаємо на ці змагання, тому що в ПМР є спортсмени високого рівня, які стали для нас гідними суперниками».

Турнір найсильніших людей республіки

«Кубок Дружби» – під такою назвою 10 листопада у столичному Будинку офіцерів відбувся турнір з жиму штанги лежачи. У ньому взяли участь представники силових міністерств республіки та військовослужбовці Оперативної групи російських військ у Придністров’ї.

У загальному заліку переможницею стала команда Міністерства оборони ПМР, яка завоювала сім призових місць у дев’яти вагових категоріях.

Друге місце посіли співробітники МВС, третє – військовослужбовці МДБ ПМР.

В інтерв’ю нашому кореспондентові голова Придністровської бездопінгової федерації пауерліфтингу Анатолій Семеренко сказав, що на сьогодні дуже важливо залучати молодих людей до занять спортом, і цей турнір теж цьому сприяє. «Наші спортсмени досягають високих результатів, які свідчать про гідний рівень їхньої підготовки. Своїми результатами це підтвердили Олександр Щербаков, Андрій Сеньків», – зазначив придністровський тренер.

Нагадаємо нашим читачам, що турніри серед силових відомств республіки організовуються двічі на рік – навесні та восени.

Андрій   КРАВЧЕНКО.