Газета житиме, бо вона потрібна людям

У ПДУ 13 листопада відбулася незвичайна подія: передплата на масові видання республіки – «Приднестровье», «Гомін» та «Адевэрул Нистрян». Студенти та викладачі філологічного факультету не тільки ознайомилися з газетами, але й поспілкувалися з кореспондентами трьох офіційних видань, дізналися про особливості їхньої праці, а також про те, чому необхідно читати друковані ЗМІ.

З вітальним словом до присутніх звернулася в.о. декана факультету Наталя Кривошапова, яка підкреслила важливість зустрічей молоді з представниками державних газет. Свою надію на подальшу співпрацю з колективами редакцій провідних друкованих ЗМІ республіки висловила завідувач кафедри «Журналістика» Світлана Распопова: «Сьогодні ми з задоволенням обмінюємося знаннями та ідеями. Така зустріч цікава не тільки майбутнім журналістам, але й філологам та лінгвістам. Сподіваюся, що захід стане доброю традицією нашого факультету».

Студенти захоплено перегортали сторінки газет, роздивлялися фотографії та читали замітки. Особливо сподобалася їм рубрика «ЭтаЖИ» в газеті «Приднестровье», присвячена молодіжним темам, та й авторами цих матеріалів є переважно молоді фахівці. Філологам більше до вподоби прийшлася сторінка газети «Гомін» під рубрикою «Джерело». Ураховуючи побажання вчителів-предметників, вихователів і батьків, на ній друкуються навчальні матеріали з української мови та літератури.

Кореспонденти видань розповіли присутнім зацікавленим особам про свій професійний шлях, особливості роботи у своїх редакціях та про труднощі, з якими час від часу стикаються. За словами молодого фахівця, журналіста газети «Адевэрул Нистрян» Ірини Платіка, вона навіть не уявляла, що колись її вірші на сторінках газети перетворяться у великі матеріали, пов’язані з життям країни.

Розпочалася передплата офіційних газет на 2019 рік, яку можна оформити в усіх поштових відділеннях або замовити послугу передплати вдома, і тоді відділ реклами та оголошень ДУ «Приднестровская газета» зв’яжеться з Вами за вказаним телефоном. Така послуга є безкоштовною.

Дарина   КУЛАКОВА.