Свято в погонах

Перша нагорода чи чергова, та її отримання – це завжди зворушливий момент для будь-якої людини. Праця, особливо високо оцінена, надихає на нові досягнення та ідеї для самореалізації, що приносить користь оточуючим людям та навіть усій республіці.

Труд співробітника Міністерства внутрішніх справ (МВС) особливий. Адже кожен із них стоїть на захисті порядку, запобігає злочинності та охороняє законні інтереси, права і свободи громадян. Рівно 100 років минуло з тієї значної для історії події, коли в Радянському Союзі була створена народна міліція. Сьогодні разом з цим великим ювілеєм свій день народження святкує й Міністерство внутрішніх справ Придністров’я, якому виповнилося 26 років.

У столичному Палаці Республіки 10 листопада відбулося вручення державних нагород найкращим співробітникам МВС. Особливо відзначили ветеранів праці, які отримали від керівництва держави листи подяки.

Президент Придністров’я Вадим Красносельський особисто прибув до Палацу Республіки, щоб привітати співробітників міністерства з професійним святом: «Якби не було подвигів ветеранів, які організували перехід підрозділів радянської міліції під юрисдикцію ПМР, навряд чи відбулася б державність Придністров’я. Міліція була єдиним організованим, згуртованим, озброєним і дисциплінованим органом, який міг протистояти як внутрішнім, так і зовнішнім загрозам».

У день святкування 26-ї річниці придністровської міліції та 100-річчя радянської міліції відбувся також урочистий концерт. Біля Палацу Республіки для всіх охочих проходила виставка міліцейської авто- та мототехніки, де були продемонстровані моделі минулого століття та сучасності. У холі гості свята могли побачити ще одну виставку, яка розповідала про історію становлення міліції на території Придністров’я.

Ольга   СТОЯНОВА.