Зустрічі Президента з громадськістю тривають

22 листопада Президент ПМР Вадим Красносельський зустрівся з керівництвом Загальнопридністровського народного форуму (ОНФ).

Глава держави розпочав зустріч з того, що закликав присутніх до активності. Він підкреслив, що готовий відповісти на будь-які запитання, але при цьому запропонував членам координаційної ради ЗНФ висловити свою позицію з усіх порушуваних проблем. «У діалоговому режимі ми можемо зняти гостроту багатьох питань, знайти оптимальні рішення виниклих проблем», – зазначив Президент.

Серед основних тем бесіди можна виділити дві основні – економіку і соціальну політику. Вадим Красносельський детально зупинився на «Стратегії розвитку Придністров’я». Важливість і необхідність цього документа для нього очевидна. Розробка його проекту на сьогодні перебуває на завершальній стадії. Документ являє собою збірник цілей і завдань органів державної влади, а також оптимальних шляхів їх розв’язання.

Його підготовка велася фахівцями міністерств і відомств за безпосередньою участю керівництва Уряду ПМР та Президента. Глава держави підкреслив, що проект Стратегії буде переданий для ознайомлення та обговорення не тільки в органи державної влади, а й у громадські об’єднання. Розробники «Стратегії» чекають коментарів, зауважень і пропозицій щодо її вдосконалення.

Йшлося й про інвестиційну політику, результати її реалізації. Вадим Красносельський, підкреслив, що «…інвестора за руку в країну не приведеш», тому для Придністров’я дуже важливо мати ефективне інвестиційне законодавство. Про те, що нові механізми запрацювали одразу після ухвалення Закону «Про інвестиційну діяльність», говорив міністр економічного розвитку Сергій Оболоник. Прем’єр-міністр Олександр Мартинов зупинився на тому, що для внутрішніх інвесторів, охочих вкласти капітал у місцеву економіку, необхідна проектна база: оскільки вони повинні бачити, куди конкретно можуть інвестувати власні кошти.

Відзначили також актуальність теми зайнятості населення. Вадим Красносельський нагадав, що за два роки в реальному секторі економіки Придністров’я створено 4 877 робочих місць. Наголосили на тому, що підтримка інвалідів та увага до цих людей не повинні обмежуватися календарним роком.

На завершення зустрічі Глава держави подякував співрозмовникам за предметне обговорення найважливіших тем. Зазначивши, що ЗНФ був створений для підтримки більш тісного зв’язку між органами влади та населенням республіки, він підкреслив, що обмін інформацією, думками, ідеями, пропозиціями повинен відбуватися системно.

Для довідки. Вадим Красносельський є ініціатором створення і лідером ЗНФ, який почав працювати восени 2016 року. Спочатку до його складу входило 25 громадських організацій та об’єднань. На сьогодні кількість їх зросла більш ніж удвічі.

Олена   РАТУШНА.