Ми працюємо для вас, а ви читайте і відпочивайте

У Республіканському українському теоретичному ліцеї-комплексі (РУТЛ-К) 20 листопада відбулася творча зустріч журналістів і співробітників газети «Гомін» з педагогами навчального закладу.

«Наша газета розрахована на читачів будь-якого віку, ми пишемо про все і для всіх. Для нас важливо знати, що хвилює придністровців, ми готові вислухати ваші запитання, зауваження та пропозиції, записати всі теми й опрацювати їх», – сказав головний редактор газети «Гомін» Олександр Юшин.

Парламентський кореспондент Олександр Зайчук розповів, що у періодичного видання є домовленість про співпрацю з Міністерством просвіти ПМР: «Ураховуючи побажання вчителів-предметників, вихователів і батьків, на редакційній нараді газети «Гомін» прийняли рішення друкувати на сторінці «Джерело» деякі матеріали згідно з Програмою вивчення української мови та літератури в школах і дитячих садках. Для здійснення задуманого складено план публікацій (узгоджений з Міністерством просвіти), розрахований на період 2018 – 2019 навчального року. Крім того, колектив редакції сподівається, що надана послуга стане дійсно корисною для читачів газети, оскільки передбачається популяризація української мови серед усіх її носіїв. Особливу увагу колектив редакції приділяє поширенню інформації про ветеранів педагогічної праці українськомовної навчальної установи республіки, вивчення вашого досвіду».

Верстальник-дизайнер Руслан Додонов розповів присутнім про технічні аспекти випуску газети у світ: «Наш колектив намагається задовольнити потреби читачів у вигляді «живих» і цікавих матеріалів. Моя робота полягає в тому, щоб вдало розмістити на сторінці текст і фотографії. Зовнішній вигляд газети має важливе значення для читачів, і тому я постійно працюю над самовдосконаленням, цікавлюся новинками в галузі видавництва газет, відпрацьовую комп’ютерні технології, тобто перебуваю весь час у пошуку заради гідного кінцевого результату».

Олександр Юшин вручив передплату газети «Гомін» на наступний рік ветеранам педагогічної праці й технічним працівникам російсько-української школи № 1, українського ліцею, РУТЛ-К: вчительці математики Раїсі Дубенчук і Ларисі Граневській, вчительці української мови та літератури Надії Пуствойтенко, вчительці англійської мови Тамарі Хілько, вчительці біології Тетяні Потаповій, технічному працівнику Мирославі Борисюк та багатьом іншим, загалом – 13-ти ветеранам.

Також від імені столичного Товариства української культури «Червона калина» Олександр Юшин, як член його правління, вручив листи подяки педагогам і учням РУТЛ-К, які брали активну участь у заходах, спрямованих на підтримку української писемності й мови. Всього товариство «Червона калина» нагородило вісім осіб.

Для колективу редакції надзвичайно важливою є думка наших читачів про газету та матеріали, які в ній друкуються. Наш кореспондент провів бліц-опитування серед ветеранів педагогічної праці, які є постійними нашими передплатниками.

Раїса Дубенчук зазначила: «Щосуботи я завжди з великим задоволенням читаю «Гомін». З газети можна дізнатися про події в усіх куточках нашого Придністров’я. Бажаю вашій редакції нових творчих звершень».

Надія Пустовойтенко: «Мене завжди цікавлять історичні факти, і ви мій інтерес задовольняєте. Дуже приємно, що видання приділяє багато уваги молодому поколінню придністровців – дитяча сторінка корисна у вихованні наших дітей».

Тамара Хілько відзначила що: «Газета надає придністровцям детальну інформацію про політичні події, які відбуваються в республіці. Традиційна рубрика «Джерело» допомагає викладачам української мови та літератури у навчальному процесі. Цікавий матеріал можна знайти й на розважальній сторінці, крім того, я обов’язково читаю «Гороскоп».

Мирослава Борисюк наголосила: «Газета насправді цікава, з усього видно, що в колективі редакції працюють професіонали й знавці співучої української мови. Приємно читати про події в нашій республіці рідною мовою».

Такі відгуки приємно чути й нам, журналістам-газетярам. Вони зобов’язують і спонукають на подальші творчі звершення. Ми й надалі докладатимемо великих зусиль, аби кількість читачів «Гомону» і шанувальників української мови примножувалася.

Андрій    КРАВЧЕНКО.