Храмове свято в Суклеї

Село Суклея Слободзейського району відзначило 226 років від дня свого заснування. Щороку храмове свято починається зі святкової служби в церкві, освяченої на честь великомученика Дмитра Солунського.

На сьогодні Суклея – одне з найбільших сіл Придністров’я. Тут мешкають близько 10 тисяч жителів різних національностей: українці, молдавани, росіяни, євреї, болгари. Усі живуть у злагоді й мирі, разом святкують і вшановують традиції предків. Для них створюються сприятливі умови: прокладено тротуар, асфальтну дорогу, яка простяглася до самого Тирасполя. Виконано великий обсяг робіт з освітлення вулиць. Відремонтовано Будинок культури, який довгий час перебував у критичному стані.

Зі словами привітання від імені Голови Верховної Ради ПМР Олександра Щерби до жителів села звернулася радник Голови ВР ПМР Катерина Куляниця: «Кожен житель завдяки наполегливій праці та багатому досвіду робить свій внесок у розвиток села. Тому все найкраще, створене багатьма поколіннями, дбайливо зберігається й передається молоді, збагачується новими успіхами й досягненнями. Нехай це свято стане новим поштовхом для творчої роботи на благо села та всіх його жителів».

За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну життєву позицію Грамотою Верховної Ради нагородили вчителя початкових класів Валентину Цуркан, рахівника Лідію Тімову, тренера Олену Цимбалюк. Також привітали пари, які відзначили цього року срібне весілля – 25 років спільного життя.

«Дорогі жителі Суклеї, шановні гості, від щирого серця вітаю вас із 226-ю річницею. Храмове свято – історія кожного села, й вона бере свій початок у далекому минулому. І цю історію творили люди, які жили й живуть. Зі святом вас!», – звернувся глава держадміністрації Слободзейського району та міста Слободзеї Василь Тищенко.

На головній площі представлено виставки творчих колективів «З минулого в сьогодення», виставку робіт майстрів декоративно-прикладної творчості «Посмішка осені». Також розгорнулися яскраві національні подвір’я. Жителів і гостей села пригощали гарячою юшкою, гречаною кашею з тушонкою, чаєм та солодощами.

Розважальну програму на честь 226-ї річниці утворення села Суклеї продовжили яскраві виступи творчих колективів району та республіки.

Анастасія   КАЛІОН.