Федерація профспілок активізує свою діяльність

Президент ПМР Вадим Красносельський 27 листопада провів зустріч з головою Федерації профспілок Придністров’я (ФПП) Віктором Іванченковим. Під час бесіди керівник ФПП розповів Главі держави про поточну діяльність і завдання, які стоять перед цією громадською організацією, членами якої нині є близько 80 тисяч придністровців.

Віктор Іванченков зазначив, що останнім часом зусилля керівництва ФПП спрямовані на активізацію роботи організації. Упродовж півтора року Раді Федерації вдалося налагодити конструктивну взаємодію не тільки з органами державної влади та управління республіки, а й з первинними профспілковими організаціями. По можливості вирішуються питання, пов’язані з власністю республіканської профспілки.

Один із таких об’єктів – санаторій «Дністер». Кількість охочих відпочити й оздоровитися у профспілковій здравниці республіки зростає. Її інфраструктура потребує підвищеної уваги. Тому Вадим Красносельський поставив перед Федерацією профспілок дуже чітке завдання: взяти найактивнішу участь у діяльності та розвитку санаторію. Він нагадав про часи, коли в оздоровниці відпочивали й лікувалися всього 50 осіб. Останнім часом держава вживає чимало заходів для підтримки санаторію, й тепер попит на оздоровлення тут перевищує його можливості. Для подальшого розвитку санаторію «Дністер», за словами Глави держави, необхідний комплексний план, на реалізацію якого республіка шукатиме кошти.

Під час зустрічі йшлося й про газету «Профспілки Придністров’я». Віктор Іванченков розповів, що під час перереєстрації та організації діяльності практично нового видання ФПП була поставлена основна мета: зробити головне друковане видання федерації цікавим для читачів. Нині в газеті стало менше політики, більше уваги приділяється питанням, актуальним для основної читацької аудиторії – «… економічно активного населення республіки». Вадим Красносельський, у свою чергу, висловив упевненість у тому, що газета «Профспілки Придністров’я» має гарні перспективи розвитку. На її сторінках, вважає Президент, повинна бути викладена в доступній формі інформація про всі законодавчі зміни, в першу чергу ті, що стосуються економіки та трудових правовідносин.

«За допомогою друкованого слова громадянам необхідно, наприклад, розповідати, чому їм вигідно оформляти трудові відносини з роботодавцем, пояснювати, що від цього залежатиме розмір їхньої майбутньої пенсії. Працівник повинен з газети здобувати інформацію про свої права, що може стати йому в пригоді у випадку виникнення складних ситуацій, наприклад, у незаконному звільненні. Людина не повинна залишатися наодинці зі своїми проблемами», – так підсумував результати зустрічі Глава держави. Про це повідомляє прес-служба Президента ПМР.

Павло   ОСТАПЕНКО.