МЗС ПМР про ситуацію в Україні

На засіданні Ради безпеки республіки, яке 28 листопада провів Президент ПМР Вадим Красносельський, головним питанням порядку денного стала ситуація, пов’язана з упровадженням у ряді регіонів України режиму воєнного стану (в тому числі в Одеській та Вінницькій областях, які межують із Придністров’ям).

Учасники події розглянули умови, які складаються тепер на придністровсько-українському кордоні, та узгодили план дій у нових умовах. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ ПМР (МЗС). Зокрема, на засіданні було прийнято рішення про створення координаційного центру з моніторингу та реагування на можливі зміни ситуації. У Придністров’ї відкрита цілодобова гаряча лінія. У разі виникнення складнощів під час перетину придністровсько-українського кордону або появи проблем у наших громадян на території України, вони можуть звертатися за телефоном 0-800-22-800.

На сьогодні ситуація стабільна. У МЗС ПМР уважно стежать за її динамікою й перебувають у стані постійної координації з Посольством України в РМ. Якщо виникнуть будь-які зміни в умовах перетину кордону, громадяни будуть негайно поінформовані.

Наше зовнішньополітичне відомство рекомендує громадянам Придністров’я, які прямують в Україну, брати до уваги чинність режиму воєнного стану і з розумінням ставитися до можливих додаткових перевірок під час перетину кордону, а також дотримуватися пильності та обережності під час перебування в Україні

Олена   РАТУШНА.