Школа становлення та удосконалення

Формування всебічно розвиненої вихованої особистості, яка прагне самостійно здобувати нові знання, – мабуть, головна мета сучасної освіти. Учитель, який дотримується цього принципу в роботі, може досягти великих успіхів у викладанні й вихованні молодого покоління.

20 листопада 2018 року на базі Тираспольської середньої школи № 10 відбулося засідання міського методичного об’єднання вчителів української мови та літератури на тему «Активізація пізнавальної та розумової діяльності учнів на уроках української мови та літератури». Викладачі міст Тирасполя і Дністровська мали чудову нагоду в черговий раз обмінятися досвідом роботи й ознайомити колег з результатами своїх досягнень.

Робота міського методичного об’єднання розпочалася з традиційної організаційної частини. Керівник установи Плотник Марина Іванівна розповіла гостям про історію становлення школи, її традиції та педагогічні надбання й досягнення.

У практичній частині Вікторія Ставчанська провела цікавий урок-подорож у 6 класі на тему «Подорож до країни Прикметник». Учителі Тирасполя і Дністровська відзначили високий рівень викладання молодої колеги, яка продемонструвала вміння володіти аудиторією та сучасними технологіями, завдяки чому всі поставлені цілі були реалізовані. Також Наталя Бродецька (заступник директора, викладач української мови та літератури школи № 10) та Ольга Бурдужа провели майстер-класи, матеріали яких допоможуть викладачам у роботі. Особливо сподобалося присутнім застосовування на практиці тих прийомів, які перетворюють урок з рутини на справжнє творче дійство.

У теоретичній частині багаторічним досвідом плідної діяльності поділилася Тетяна Товкан (учителька української мови та літератури Дністровської школи № 2. У рубриці «Рекомендації до друку» була представлена і схвалена до подальшого розгляду кишенькова книжечка «Цікава абетка для розумних маляток» (автор – Ольга Бурдужа).

У підсумку відзначили високий рівень підготовки та проведення міського методичного об’єднання вчителів української мови та літератури на базі МОУ «ТСШ № 10» і висловили подяку на адресу організіторів – адміністрації навчального закладу.

Ольга   БУРДУЖА.