Поділися любов’ю своєю

Музика, пісня, танець – усі ці види творчості доступні кожному, навіть якщо людина не така, як інші. Цю тезу довели на власному прикладі вихованці столичної Спеціальної (корекційної) загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з порушеннями слуху, де у рамках заходів до Міжнародного дня інвалідів відбувся концерт «Поділися любов’ю своєю».

Гості заходу відчули ту особливу, добру та затишну атмосферу, яка панує в установі. Реалізувати себе тут може кожний: східні та національні танці, театральні виступи, читання віршів і навіть виконання пісень – тут все стає можливим, завдяки підтримці вчителів, закоханих у свою справу. Концерти, до яких довго, але самовіддано готуються, стають можливістю для дітей показати свої таланти та довести, що обмеження та рамки кожен малює собі сам, адже все можливо.

«На цьому концерті виступали діти, що є інвалідами саме по слуху. Вони танцювали, виконували пісні, тим самим показуючи, що теж можуть бути артистами, – зазначила директор школи-інтернату Валентина Васильєва. – Міжнародний день інвалідів відзначається для того, щоб привернути увагу громадськості до проблем людей з обмеженими можливостями».

Цього дня в центрі уваги були не тільки діти, які демонстрували присутнім свої таланти на сцені, а й ті, що вже досягли високих результатів і в інших галузях. Уже декілька років прикладом цілеспрямованості та мужності для вихованців закладу є Олександр Трегубов, один із багатьох випускників корекційної школи-інтернату, нині майстер спорту з плавання. Він особисто звернувся до викладачів установи зі словами вдячності за свої досягнення.

Святковий захід у школі-інтернаті зібрав багато гостей, серед яких був і міністр оборони Придністров’я Олег Обручков. Звертаючись до учнів, він зазначив: «Я був на багатьох концертах, де люди, які мають абсолютний слух, не могли так душевно показати те, що сьогодні показали ви. Я побачив людей, які, крім того, що прекрасно навчаються, ще й осягають ази мистецтва, досягають певних результатів у спорті. Життя, сповнене враженнями та емоціями, – це життя повноцінних людей, що мають твердий характер і мету».

Гості та друзі, приходячи на будь-які заходи в цей освітній заклад, за традицією приносять подарунки для дітей та школи. Дякуючи за гарні виступи та особливу енергетику, на завершення концерту учням подарували різноманітний спортивний інвентар, солодощі, настільні ігри та інші приємні сюрпризи.

Тетяна   БУКІНА.