Конструктивна й предметна взаємодія

Делегація Придністров’я на чолі з Президентом ПМР Вадимом Красносельським перебувала з робочим візитом у Москві. Під час робочого візиту Глава держави мав зустріч з Дмитром Козаком – заступником Голови Уряду РФ, Спеціальним представником Президента РФ з торгово-економічних зв’язків з РМ.

Співрозмовники обговорили широке коло питань, найважливішими з яких для нас є загальнорегіональна ситуація, динаміка переговорного процесу, а також актуальні питання російсько-придністровських відносин. Особливу увагу було приділено проблемам підтримки на берегах Дністра миротворчої операції, яка понад 26 років є надійною гарантією миру і стабільності всього регіону.

Президент ПМР і віце-прем’єр РФ обговорили також питання економічного розвитку й можливості стимулювання зростання придністровського експорту в Росію. Тематиці завершення соціальних і гуманітарних проектів, що реалізуються в республіці по лінії АНО «Євразійська інтеграція», теж приділили увагу.

Окремо Дмитро Козак зазначив, що кошти російської допомоги для виплати відповідних надбавок придністровським пенсіонерам надійдуть у республіку найближчим часом. Зазначимо, що Росія з 2008 року направляє в Придністров’я гуманітарну допомогу для підтримки 146 тисяч пенсіонерів.

У цілому учасники зустрічі висловили задоволення змістовним характером двосторонніх контактів, домовившись продовжувати конструктивну предметну взаємодію. На завершення діалогу Президент ПМР подякував керівництву Російської Федерації за надану підтримку.

Ганна   ЛАЗАРЕНКО.