Про ситуацію в переговорному процесі й не тільки

У МЗС Росії Вадим Красносельський зустрівся зі статс-секретарем, заступником міністра закордонних справ РФ Григорієм Карасіним. У зустрічі також взяли участь міністр закордонних справ ПМР Віталій Ігнатьєв, директор другого Департаменту країн СНД МЗС Росії Андрій Руденко та його заступник Віталій Тряпіцин.

Під час ділової зустрічі представники країн обмінялися думками з багатьох актуальних питань, а саме: ситуації в переговорному процесі з РМ, безпеки й розвитку двосторонньої російсько-придністровської взаємодії. Учасники дискусії обговорили характер діалогу між Придністров’ям і Молдовою і підтвердили важливість практичного застосування укладених домовленостей. Вадим Красносельський зазначив, що в Придністров’ї очікують від молдовської сторони відчутного прогресу в питаннях телекомунікацій і політично мотивованих кримінальних справах.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили перспективам роботи міжнародного переговорного формату «Постійної наради…» у 2019 році та ситуації навколо Придністров’я. Вадим Красносельський при цьому зазначив, що в зоні безпеки ситуація залишається складною. Крім того, в республіці постійно простежується динаміка процесів у сусідніх державах. Він наголосив на визначальній ролі миротворчої операції під егідою Росії у справі збереження миру і безпеки в нашому регіоні.

Представники республіки звернули увагу на економічну безпеку Придністров’я через реалізацію Молдовою та Україною проекту спільного митно-прикордонного контролю на придністровсько-українському кордоні.

Ще однією важливою темою зустрічі був розвиток двосторонньої взаємодії Придністров’я і Російської Федерації в різних галузях. Представники двох країн обмінялися думками про конкретні механізми активізації контактів на політико-дипломатичній ниві, а також про розвиток соціально-економічного і гуманітарного співробітництва. Обговорили й параметри практичної реалізації низки спільних ініціатив.

На завершення дискусії сторони висловили готовність і надалі підтримувати дружні контакти.

Тетяна   БАСОВСЬКА.