Вони нас роблять мудрішими

У Рибницькій спеціальній корекційній загальноосвітній школі-дитячому садку в Міжнародний день інвалідів відбувся фестиваль творчих досягнень «Повір у себе». Його учасниками стали вихованці освітнього закладу.

Святкова подія розпочалася музично-хореографічним номером «Янголи серед людей». Саме так хочеться називати тих діток, які з радісними посмішками зустрічали того дня гостей. Вони підготували концертні номери, в яких досить широко продемонстрували свої творчі здібності. У святковій програмі були й пісні, й танці – від вальсу до брейк-дансу, і декламування віршів, і групова гра на музичних інструментах. Так, виступи цих янголяток дійсно відрізняються від виступів інших дітей, та тільки тим, можливо, що вони не чекали схвальної оцінки глядачів. Ні, кожен з них повірив у себе і прожив свій номер, дістаючи особисте задоволення від пісень і танців.

Серед вихованців школи-дитсадка можна сміливо виділити талановиту співачку Марійку Веселянську, ніжний голос і щира посмішка якої чарували слухачів, а також пластичну танцюристку Олечку Войтенко, що підкорила всіх виконанням східного танцю.

Безперечно, слід віддати належне педагогам, які допомагають дітям розкривати й реалізовувати їхні здібності. Виступ кожної дитини – це величезна праця і безмежна любов наставників до своїх підопічних. Активну участь у підготовці фестивалю «Повір у себе» взяли музичний керівник Альбіна Бондаренко, педагог-вихователь Людмила Завіруха та інші співробітники школи.

Заступник глави держадміністрації з соціальних питань Юрій Молдовський, який відвідав це свято, привітав юні таланти й зазначив: «Щороку ми зачаровуємося вашими досягненнями. Ви підростаєте, розкриваєте свої обдарування, загартовуючи характер у досягненні мети. Кожен ваш номер показує, що діти з особливостями здоров’я здатні багато на що, так само, як і ваші ровесники. Ви прекрасно вмієте співати, танцювати й радіти життю».

Колектив закладу має своїх друзів на місцевих підприємствах і в організаціях. Так, постійними гостями та спонсорами школи є представники Рибницької філії ТОВ «Тираспольтрансгаз-Придністров’я». Вони не пропускають жодної творчої зустрічі й надають посильну допомогу в організації заходів, їх проведенні та заохоченні вихованців. Допомогти дітям відчути впевненість у своїх силах прийшли також і представники Управління народної освіти. Гості побажали юним артистам здоров’я, добробуту, радості й багато посмішок щодня. Діти щиро раділи подарункам.

Свято стало яскравою подією в житті вихованців цієї школи, а також зігріло душі глядачів концерту. Творчі номери, виконані дітьми, підкупили щирістю і подарували гарний настрій. Безсумнівно, спілкування з янголами, які живуть серед нас, робить нас кращими, добрішими, тут сприймаєш буденні проблеми по-іншому, вчишся елементарно насолоджуватися життям.

Закінчується Рік рівних можливостей. За цей час зроблено багато всього доброго. Так, Президент подарував комп’ютерний клас та інтерактивну дошку, за програмою соцкультсфери в будівлі замінили вікна, а з Фонду капвкладень виділено кошти на встановлення спеціального ліфта. Педагоги й батьки сподіваються, що доброта, співчуття і чуйність не обмежуються певними часовими рамками. Наша підтримка тут потрібна завжди: янголи, вони слабкі й тендітні. Але це істоти, створені зі світла, вони захищають душі людей від темряви і зла, роблять нас кращими й добрішими.

Влад   ПЕТРОВ.