Здоров’я дітей у центрі уваги Уряду

Тема зниження кількості простудних захворювань у школах і дитячих садках  знову була порушена в Уряді ПМР.

 Голова Уряду поставив перед керівниками профільних відомств завдання зробити все, що залежить від держави, щоб докорінно змінити ситуацію. Керівники міністерств охорони здоров’я та просвіти запропонували йому свої варіанти щодо розв’язання проблеми. Так, взявши за основу досвід сусідніх держав, міністр просвіти Тетяна Логінова розповіла, що в Білорусі, Росії та Україні активно використовуються рециркулятори (прилади для знезараження повітря). Вони встановлюються у школах у кожному класі та в групах дитячого садка, причому їхня установка закріплена на рівні закону.

Подібні прилади з’являться і в придністровських школах. Глава Уряду доручив Мінпросу прорахувати всі варіанти забезпечення рециркуляторами всіх класів у республіці.

Олександр Мартинов заявив: «Мета така: з наступної осені забезпечити необхідними приладами наші шкільні та дошкільні установи. Фінансові ресурси для поетапного забезпечення ними ми знайдемо».

На зустрічі у Голови Уряду представники провідних відомств республіки зійшлися на думці, що тільки установкою приладів проблему з простудними захворюваннями не вирішити. Надзвичайно важливим є комплексний підхід, до якого входить не тільки кварцування, але і провітрювання приміщення, знезараження посуду тощо.

Тетяна   БАСОВСЬКА.