День передплатника на Кам’янщині

Двічі на рік, на завершення літньої та зимової передплатних кампаній, «Пошта Придністров’я» надає знижки для передплатників на періодичні видання. Ці акції вже стали звичними. Завзяті читачі друкованих засобів масової інформації чекають їх, щоб за пільговою ціною передплатити улюблені газети та журнали – і суттєво заощадити.

«У рамках нинішньої акції жителі Кам’янського району передплатили понад тисячу екземплярів періодики на суму 56 385 рублів. Найбільший попит мала газета «Днестр», засновниками якої є держадміністрація та Рада народних депутатів району і міста. Другу позицію твердо займають республіканські видання ДУ «Приднестровская газета» трьома офіційними мовами (російською – «Приднестровье», українською – «Гомін», молдавською – «Адевэрул Нистрян»). Традиційно популярні тижневики РФ «Аргументы и факты» та «Комсомольская правда», – розповіла фахівець Кам’янської філії «Пошта Придністров’я» Світлана Молодчак.

Втім, у День передплатника мешканці району не обійшли увагою жодне видання. Кожен міг знайти ЗМІ до душі. Часто вже по назві було зрозуміло, які теми цікавлять читачів. Прихильники здорового способу життя передплачували «Тайны долголетия» і «Бабушкину аптеку», любителі смачно поїсти – «Кулинарию» та «Домашние заготовки», жителі аграрного району  – «Урожайную грядку». Та все-таки більшість віддавала перевагу універсальним виданням, наприклад «Каравану», в якому можна прочитати різноманітну інформацію про всілякі події.

«Гомін» цього дня передплатив 81 житель Кам’янщини. Увага читачів до єдиної українськомовної газети спостерігалася практично в усіх відділеннях зв’язку. У крихітному селі Слобода-Рашків «Гомін» за пільговою ціною передплатили 12 осіб, у Катеринівці – 13, в Окниці – 20. Відмінною рисою останнього населеного пункту є прагнення його жителів оформити передплату на періодичні видання відразу на весь рік. Такий підхід прищеплює своїм землякам керівник Окницького відділення зв’язку Любов Цирульник. Вона впевнена, що річна передплата зручна всім: і читачам, і поштовим працівникам, і колективам редакцій друкованих ЗМІ. Валентина Богаревська, Ольга Маковей, Ольга Козачок, Савелій Голодний та інші читачі «Гомону» цю точку зору поділяють і постійно оформляють річний абонемент на улюблену газету під час традиційних акцій: зі знижкою від «Пошти Придністров’я» або виграючи корисну в господарстві річ в лотерею, що проводить ДУ «Приднестровская газета».

«Пільгова ціна дозволила Окницькому освітньому комплексу школа-дитячий садок передплатити відразу три видання: «Днестр», щоб бути в курсі місцевих новин, і республіканські газети «Приднестровье» та «Гомін», – повідомила Олеся Шкільнюк, яка оформила у День передплатника найбільшу кількість квитанцій. – «Приднестровье» для шкільної бібліотеки, в якій я працюю, передплатила вперше. «Гомін» – найбільш необхідна в нашому освітньому комплексі газета. Підшивками різних років постійно користуються не тільки вчителі української мови та літератури, а і російські філологи, історики, класні керівники, вихователі дитсадочка. Кожен знаходить матеріали, які можна застосовувати на уроках чи позакласних заходах просвітницького та виховного характеру. Зацікавлено читає «Гомін» і технічний персонал комплексу школа-дитсадок, дізнаючись про події республіканського масштабу та життя кожного населеного пункту Придністров’я».

Ніна   ПАНАЇДА.