Підсумки футбольного року

На всій планеті щорічно 10 грудня відзначається Всесвітній день футболу. Не залишилося осторонь цього свята і Придністров’я.

У столичному Палаці культури 10 грудня відбулась урочиста церемонія нагородження кращих футболістів, тренерів і ветеранів футболу. На заході були присутні: Президент ПМР Вадим Красносельський, міністр внутрішніх справ Руслан Мова, голова Державного митного комітету Віталій Нягу, депутат Верховної Ради, радник Президента ПМР – президент Федерації футболу ПМР Павло Прокудін та інші почесні гості.

З успішним завершенням сезону 2018 року всіх любителів цієї спортивної гри привітав Вадим Красносельський: «Футбол об’єднує людей різного віку. Напевно, цей вид спорту люблять усі: хтось грає, хтось уболіває перед телевізійним екраном. Радує, що в республіці розвивається не тільки футбол, але спорт взагалі. Дещо вже зроблено нашими спільними зусиллями. Держава і надалі приділятиме підвищену увагу популяризації спорту, в тому числі й через відновлення і будівництво стадіонів, майданчиків, інших спортивних об’єктів. Відрадно, що в Придністров’ї росте здорове покоління. Усе більше молодих людей на сьогодні вважають за краще не вживати наркотики й алкоголь, а вести здоровий спортивний спосіб життя, зайняти активну громадянську позицію. Без здорового народу не можна уявити здорову і вільну державу – Придністровську Молдавську Республіку».

Президент побажав спортсменам успіхів у новому футбольному сезоні, уболівальникам – цікавих матчів, а всім придністровцям – миру і добробуту.

Заслужені нагороди одержали переможці та призери Чемпіонату Придністров’я з футболу і команди, які показали найкращі результати в міні-футбольній лізі. Нині на футбольному олімпі – команди «Інтердністерком» (ліга «А» міні-футболу), «Юніор» (Чемпіонат Придністров’я з футболу) і «Сокіл» (Чемпіонат ПМР серед ветеранів). Кращим із кращих престижний трофей вручив Глава держави.

Крім командних, оцінювалися й особисті заслуги. На урочистому заході були названі імена кращого голкіпера, захисника, півзахисника, нападаючого і бомбардира, а також кращого тренера й арбітра 2018 року. Призи кращим воротарям республіки вручив відомий придністровський голкіпер Сергій Пащенко. Також приємно було отримати приз найкращому бомбардирові з рук легендарного форварда тираспольської команди «Тілігул» початку 90-х років минулого століття – Володимира Коссе.

Найкращим тренером чемпіонату Придністров’я з футболу став Сергій Вибиванцев, який очолює тираспольський «Юніор». Серед нагороджених у Всесвітній день футболу були й вихованці Тираспольського Суворовського військового училища, які цього року стали переможцями турніру «Шкіряний м’яч».

До гри номер один можна бути причетним і не виходячи на поле. Це продемонструвала нам номінація «Кращі волонтери – 2018». Річ у тім, що нинішнього року в навчальних закладах відбулося близько 20 футбольних фестивалів, і допомога волонтерів стала неоціненною.

Спеціальним призом відзначили главу держадміністрації Дубоссар Руслана Чабана, який у 2018 році доклав багато зусиль для того, щоб відродити в місті дорослу футбольну команду.

Павло Прокудін у своєму виступі звернув увагу на той факт, що в республіці швидкими темпами розвивається футбольна інфраструктура: «Цього року після довгорічного простою відкрився стадіон «Динамо»в Бендерах, розпочалася реконструкція стадіону в Тирасполі, наближається до завершення будівництво міні-футбольного стадіону».

Попереду в наших спортсменів нові перемоги на спортивних аренах. Редакція газети «Гомін» бажає їм успіхів у новому футбольному році!

Олександр   ЗАЙЧУК.