Придністровці обирають спорт

Минулого тижня у столичній школі-комплексі № 12 відбувся фінальний етап сімейних стартів, у якому взяли участь сімейні команди зі всього Придністров’я.

Захід розпочався з невеликої самостійної розминки, повторення девізів та слів настанови, адже кожна родина намагалася отримати найвищі бали від суддів. Зі словами побажання стати найкращими та показати іншим, що дійсно згуртована команда здатна подолати будь-які перешкоди, перед присутніми виступила директор школи-комплексу № 12 Наталя Сівакова: «Ми з великою радістю зустрічаємо сьогодні спортивні сім’ї всіх міст нашої республіки, й дуже раді, що у нас є можливість провести такий захід. Ці спортивні змагання вже стали традиційними. У них кожна сім’я як одна команда може проявити свої спортивні, інтелектуальні та творчі здібності. Ми знаємо, що нині займатися спортом престижно, та крім цього, він загартовує дух, фізичну силу й об’єднує спільною метою».

Республіканський етап сімейних стартів цього року об’єднав 10 команд. Для справедливого суддівства всі сім’ї розподілили на 3 групи, враховуючи кількість (3 або 4 людини) та вік учасників. Завдання підготували як командні, до яких входили стрибок у довжину з місця, смуга перешкод, ведення м’яча та інше, так і індивідуальні: конкурси для мам, тат і дітей. Особливо цікавим та видовищним став конкурс «Піраміда», в якому перед учасниками стояло завдання перетворитися у будь-яку фігуру та протриматися в такому стані п’ять секунд.

 «З кожним роком інтерес придністровців до сімейних стартів тільки підвищується. Нинішнього року заявок на участь у змаганнях подали навіть більше сімей, ніж у позаминулі роки. По-перше, це популяризація занять фізичною культурою серед населення нашої республіки. По-друге, такі змагання зміцнюють сім’ю й дають можливість мамам, татам і дітям провести дозвілля весело і з користю», – зазначила головний секретар змагань Ганна Копилова.

Це ще одна можливість проявити свою активну життєву позицію та залучити всю сім’ю до занять спортом. Саме тому деякі родини стали вже постійними учасниками цього заходу. «Я вже вдруге беру участь у цих змаганнях. Для мене дуже важливо зайняти призове місце, тому що в наступних сімейних стартах, які відбудуться через 2 роки, я вже не зможу взяти участь, оскільки перевищу вікове обмеження. Мені хочеться тут запам’ятатися», – розповів учасник заходу Михайло Марковський із Григоріополя. До речі, саме його родина і стала переможцем змагань у своїй віковій категорії, отже, мрія хлопчика здійснилася. Своїми емоціями поділився глава сім’ї Марковських – Вадим: «Ми й не сподівалися, що переможемо. Всі команди дуже сильні, підготовлені. Хотіли, звичайно, зайняти призове місце, а вдалося посісти навіть перше. Дуже раді були взяти участь у сімейних стартах, бо спорт – це здоров’я, краса і згуртування нашої родини. Він допомагає долати життєві труднощі, негаразди, знімати стрес, навантаження. З ним легше й цікавіше жити».

Світлана   ОДЕСЬКА.