Здоровий спосіб життя – це завжди актуально

У муніципальному освітньому закладі «Тираспольська середня школа № 5» 14 грудня відбувся Республіканський фізкультурно-спортивний турнір школярів «Сміливі й спритні». У ньому взяли участь команди всіх міст і районів республіки, які пройшли відбіркові змагання на муніципальному рівні.

Програма турніру складалася з таких конкурсів, як «Міграція», «Бар’єр-тунель», «Перенесення м’яча», «Командний стрибок», «Дартс», «Бадмінтон», котрі вимагали від учасників не тільки фізичної підготовки, а й кмітливості, вправності та командного духу.

За підсумками змагань перемогла команда з Тирасполя, яку представляли учні столичної середньої школи № 12. Друге місце посіла спортивна команда з Бендер, третіми стали школярі з Рибниці.

Усі призери турніру були відзначені дипломами Міністерства просвіти.

Про важливість проведення змагань для молодого покоління в інтерв’ю нашому кореспондентові розповіли його організатори та учасники.

Головний суддя республіканського турніру Олександр Глізнуца зазначив, що такі турніри сприяють покращенню результатів школярів як під час занять спортом, так і в житті. «На сьогодні важливо залучати молодь до здорового способу життя, розвиваючи в них сміливість, спритність, швидкість реакції, почуття колективізму».

Заступник начальника Управління з виховної, ідеологічної роботи й молодіжної політики Міністерства просвіти ПМР Катерина Бондарчук упевнена, що дуже важливо піклуватися про здоров’я молодого покоління придністровців.

Учитель фізкультури вищої кваліфікаційної категорії столичної середньої школи № 12 Світлана Бабенко зауважила, що такі свята спорту мають велике значення для придністровської молоді: «Проведення масових свят спорту формують в учнів бажання мати здоровий організм. Змагальний момент є мотивацією до перемог на спортивних майданчиках».

Володимир   ДАНИЛОВ.