Вадим Красносельський: «Пріоритет держави – підвищення рівня життя придністровців»

У роботі останнього пленарного засідання осінньої сесії Верховної Ради ПМР 26 грудня взяв участь Президент Вадим Красносельський.

У своєму виступі він підбив підсумки 2018 року. «Цей рік був непростим, як і всі попередні. Вдалося досягти прогресу в переговорному процесі з Республікою Молдова. Якщо 2017-й був роком досягнення домовленостей, то 2018-й – це час їх реалізації в інтересах республіки та її народу. З Президентом Молдови Ігорем Додоном ми обговорили питання телекомунікацій, політично мотивованих кримінальних справ, порушених проти посадових осіб ПМР, і долю молдавського закону 2005 року про статус населених пунктів Лівобережжя», – сказав керівник ПМР.

Президент республіки в черговий раз підкреслив, що придністровська сторона не обговорюватиме політичні питання під час переговорів із сусідньою державою.

Вадим Красносельський зауважив, що важливим чинником для керівництва республіки є зростання ділової активності на території ПМР: «У державі збільшився зовнішньоторговельний оборот і обсяг виробництва, на 46 % зросли інвестиції в економіку, знизилося податкове навантаження, зміцніла грошова одиниця (рубль), в реальному секторі економіки створено понад 5 тисяч робочих місць. Ми повертаємо довіру підприємців, підвищили на 7 % пенсії й заробітні плати бюджетникам».

Глава держави сказав, що республіка зацікавлена як у внутрішніх так і в зовнішніх інвестиціях. Цьому сприятиме Закон «Про державну підтримку інвестиційної діяльності», ухвалений парламентаріями весною поточного року. Вже є конкретні домовленості з підприємцями, які вкладатимуть свої фінансові ресурси у розвиток економіки Придністров’я.

Важливим напрямком внутрішньої політики ПМР залишається реалізація програми капітальних вкладень. Завдяки Фонду капітальних вкладень у 2018 році вдалося побудувати й відремонтувати 150 об’єктів соціальної інфраструктури. Як заявив Вадим Красносельський, у наступному році пріоритет надаватиметься галузі охорони здоров’я.

Глава держави подякував депутатам і членам Уряду за плідну злагоджену співпрацю, висловив упевненість, що міжнародне визнання нашої республіки обов’язково настане, побажав придністровцям щастя, добробуту та миру.

По завершенні пленарного засідання в інтерв’ю журналістам голова Комітету з економічної політики, бюджету і фінансів Олександр Коршунов зауважив, що робота всіх органів влади спрямована на стабілізацію фінансової системи, ухвалення низки законів, які сприятимуть збільшенню грошових надходжень у державний бюджет Придністров’я.

Микола   ЮРКЕВИЧ.
Фото прес-служби Президента