Еліта підприємницької спільноти республіки

У столичному Палаці культури 21 грудня відбулась урочиста церемонія нагородження лауреатів Республіканського конкурсу «Придністровська якість – 2018». Другий рік захід такого рівня проводиться в рамках проекту «Купуй придністровське!», організатором якого є Торгово-промислова палата ПМР разом з міністерствами та відомствами республіки.

Основною відзнакою конкурсу «Придністровська якість» є незалежна професійна оцінка якості товарів і послуг. До складу експертних комісій входять провідні спеціалісти з сертифікації продукції, інженери-технологи підприємств і організацій. Експертна комісія дала оцінку 296 позиціям товарів і послуг. Важливо те, що її члени обирають кращу продукцію незалежно від ступеня розвитку та заслуг виробника. Лауреатами конкурсу оголошено 51 підприємство Придністров’я. Серед конкурсантів є промислові гіганти, деякі беруть участь у заході вже 16-й раз. За технологічне лідерство в легкій промисловості, освоєння ринків понад 30 країн світу, перемоги в міжнародних і республіканських конкурсах якості та з нагоди 45-річчя ЗАТ «Тиротекс» було вручено спеціальний приз «Тріумф-2018».

У поточному році перелік номінацій розширило почесне звання «Лідер продажів на внутрішньому ринку». Найкращими реалізаторами своїх товарів стали: ЗАТ «Тиротекс», ЗАТ «Тираспольський хлібокомбінат», ЗАТ «Тираспольський комбінат хлібопродуктів», ЗАТ «Бендерський м’ясокомбінат», а також ТОВ «Фіальт-Агро».

На урочистій церемонії переможців вітали: Президент ПМР Вадим Красносельський, Голова Верховної Ради Олександр Щерба, заступник Голови Уряду з питань правового регулювання та взаємодії з органами державної влади – керівник Апарату Уряду ПМР Станіслав Касап, представники органів влади держави.

Вадим Красносельский відзначив важливу роль і внесок кожного номінанта в розвиток економіки ПМР: «Наша держава порівняно невелика за кількістю населення, але скільки талантів, які показують високу якість! Таких виробництв, як на підприємствах ЗАТ «Тиротекс», ТОВ «Акватір», ВАТ «Флоаре» немає ні в Європі, ні на пострадянському просторі. Вони єдині в Придністров’ї. Секрет їхнього успіху простий: відповідальність і патріотизм. Державна ідеологія – це збереження нашої держави. Я пишаюся нашими успіхами. Внесок підприємців досить вагомий. У нас працьовитий народ і багата земля, перспективні виробництва».

Глава Придністров’я подякував лауреатам конкурсу за те, що вони створюють нові виробництва і робочі місця. Він побажав їм успіху та добробуту.

Олександр Щерба у своєму виступі відзначив працьовитість придністровців. Він запропонував у наступному році розширити список номінацій, обираючи кращого інвестора, як внутрішнього, так і зовнішнього.

Станіслав Касап звернув увагу присутніх на той факт, що республіканський конкурс «Придністровська якість» виконує практичну функцію, сприяє просуванню наших товарів на зовнішніх ринках і рекламі вітчизняної продукції всередині республіки.

Наші підприємства постійно розвиваються, вони відстежують кон’юнктуру й тенденції ринку, слідкують за змінами технологій та іншими інноваціями, розробляють власні рецепти, вдосконалюють методи роботи й підвищують рівень кваліфікації своїх працівників. Все це в сукупності дозволяє їм постійно підтримувати високий рівень якості вироблених товарів і послуг, що надаються. Завдяки цьому наші товари можуть гідно конкурувати з міжнародними зразками якості не тільки на внутрішньому ринку, але і на міжнародному рівні.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.