Час толерантності й добра

У нашій республіці 2018-й був оголошений Роком рівних можливостей. Він наближається до свого завершення, але добрі справи продовжуватимуться. Ми навчилися краще розуміти людей з обмеженими можливостями й сприяти їхній інтеграції в наше суспільство.

У селі Карагаш було зроблено чимало для ефективного залучення інвалідів у життя села та району. Так, у червні Голова Уряду О. Мартинов подарував людям з обмеженими можливостями мікроавтобус. На вході в Будинок культури споруджено пандус, який робить більш доступним вхід для людей з порушеннями опорно-рухового апарату.

У грудні вп’яте за підтримки районної держадміністрації, Будинку культури, спонсорів В. Петримана, С. Петримана, В. Морару та інших підприємців за ініціативи голови товариства інвалідів села і некомерційного партнерства «Асоціація сімей людей з обмеженими можливостями» В. Палій була організована зустріч інвалідів села.

У приміщенні місцевого кафе «Імперіал» (директор Н. Кожухар) для людей з обмеженими можливостями були щедро накриті столи. Концерт під назвою «Життя прекрасне» порадував талановитими виступами вокалістів, танцюристів різного віку,  хористів та оркестру народної музики.

До присутніх з теплими й щирими словами підтримки звернулися Голова Верховної Ради ПМР
О. Щерба, заступник глави держадміністрації Слободзейського району та міста Слободзеї
В. Шведул, завідувач районного Управління соціального захисту і соціального забезпечення
В. Нейман, голова товариства інвалідів району В. Запорощук, депутат райміськради В. Морару та інші.

Зустріч була сповнена приємних і добрих емоцій, а поточний рік навчив нас толерантності й додав доброти.

Григорій   ЗУПКО.