Соціальне партнерство дає гарні плоди

Представляючи Стратегію розвитку республіки до 2026 року, Президент ПМР Вадим Красносельський підкреслив, що турбота про інвалідів у 2018 році, оголошеному Роком рівних можливостей, була пріоритетною.  Зроблено чимало важливих кроків для того, щоб полегшити життя людям з обмеженими можливостями здоров’я, зробити його більш зручним і соціально активним.

Глава держави акцентував увагу на тому, що державна програма допомоги людям з обмеженими можливостями продовжена на чотири роки. Однак людям, які потребують допомоги й уваги з боку держави та суспільства, вона повинна надаватися постійно. Символічно, що саме в той день, коли пролунали ці слова, Генеральний директор ЗАТ «Молдавська ДРЕС» Олексій Ширма передав головному лікареві ДУОЗ «Дністровська міська лікарня» Анатолію Білоусу документи на сім нових сучасних інвалідних колясок з електроприводом і широкими можливостями використання. Головний лікар щиро подякував спонсору за таку допомогу людям, для яких це не просто засіб пересування, але необхідна, як повітря, техніка, що забезпечує більш зручне і повноцінне існування.

Передаючи інвалідні крісла-коляски, Генеральний директор електростанції підкреслив: «Цей передноворічний подарунок інвалідам став можливим завдяки спільному благодійному проекту Уряду ПМР і російської енергетичної компанії ПАТ «Інтер РАО», до якої входить ЗАТ «Молдавська ДРЕС». Акцію з придбання колясок для інвалідів ініціювало Придністров’я, у свою чергу, її схвалив Голова Правління ПАТ «Інтер РАО» Борис Ковальчук. Крім цієї гуманітарної допомоги, в поточному році на підтримку пенсіонерів, інвалідів, а також на розвиток освітніх установ та соціальної сфери міста Дністровська Молдавська ДРЕС виділила понад 820 тисяч рублів ПМР. Це удвічі більше, ніж торік. Таке ставлення до благодійності вже стає тенденцією». Добрі плоди, на думку керівника, дає соціальне партнерство та взаєморозуміння з адміністрацією міста і керівництвом республіки.

Передача інвалідних колясок відбувалася за участі заступника Голови Уряду ПМР Олексія Цуркана, міністра охорони здоров’я Андрія Гуранди, глави держадміністрації Дністровська Сергія Карюка, комерційного директора ЗАТ «МДРЕС» Миколи Гаркавого, а також медичного персоналу лікарні.

Глава держадміністрації Дністровська висловив подяку енергетикам за такий необхідний для інвалідів подарунок. Заступник голови Уряду Олексій Цуркан підкреслив, що на сьогодні в республіці проживають 25 інвалідів, які користуються коляскою як засобом пересування. Усі вони потребують турботи. На цю проблему звернув увагу Голова Уряду ПМР Олександр Мартинов. Він звернувся в різні корпорації й компанії з проханням надати гуманітарну допомогу в цьому напрямку.

Від імені Голови Уряду Олексій Цуркан подякував керівництву ПАТ «Інтер РАО» і ЗАТ «Молдавська ДРЕС» за те, що вони першими відгукнулися і надали реальну допомогу інвалідам, а також висловив надію, що до цієї акції приєднаються інші підприємства. «Турбота про людей з обмеженими можливостями буде продовжена. Це наш спільний державний та людський обов’язок», – сказав він на звершення і тепло привітав усіх присутніх з Новим 2019 роком, побажав миру, успіхів і процвітання.

Лариса   СТОЙЛОВА.