Бендерській друкарні – 74 роки

Державне унітарне видавничо-поліграфічне підприємство «Бендерська друкарня «Поліграфіст» 8 січня 2019 року відзначило 74-ту річницю свого заснування.

 Ще лунали залпи Великої Вітчизняної війни, а в Бендерах для випуску єдиної міської газети під назвою «Вяца ноуе» («Нове життя») прийняли рішення про заснування друкарні. Пізніше тут випускали бланки звітності, накладні та аркуші бухгалтерського обліку. У той час «Поліграфіст» складався з трьох цехів – друкарського, палітурного і набірного, розміщених у невеликому одноповерховому будинку.

Останнім часом підприємство активно модернізується, освоює сучасне обладнання та новітні технології друкарства. Нині «Поліграфіст» упевнено дивиться в майбутнє. Тут клієнтам пропонують повний цикл поліграфічних послуг: розробку дизайну, друк, виготовлення книг і підручників у твердій та м’якій палітурках, брошур і буклетів, газет і журналів, шкільних письмових товарів. Нарешті, підприємство з успіхом виконує державні замовлення: виготовляє бланки атестатів, дипломів, паспортів, посвідчень, а також цінні папери та інші документи суворої звітності, які забезпечені сучасними способами захисту. Освоєно випуск нового виду продукції – «сувенірна упаковка» з різних видів паперу і картону.

Фахівці підприємства виконують найскладніші пропозиції та побажання замовників. У планах колективу – освоєння найпередовіших у світі друкарських технологій. «Поліграфіст» неодноразово брав участь у республіканському конкурсі «Придністровська якість», перемагаючи в різних номінаціях. У 2005 році, на честь 60-річчя підприємства, друкарня за досягнуті успіхи була нагороджена Орденом Пошани.

Редакція республіканської газети «Гомін» вітає колектив ДУВПП «Бендерська друкарня» Поліграфіст» з 74-річчям. Бажаємо Вам подальшого процвітання і стабільності. Підкорюйте нові висоти профільної галузі, успішно втілюйте в життя нові ідеї та проекти. Упевнені, що ви гідні посідати позицію лідера в друкарській справі, це вам до снаги.

Головний редактор газети «Гомін»
Олександр   ЮШИН.